Site icon

Ministerul Sănătăţii explică de ce a tras noul spital pe linie moartă: Erau două spitale pe acelaşi teren. Între timp, Primăria Brașov continuă demersurile pentru viitorul Spital de Pneumoftiziologie şi prelungește termenele de depunere a ofertelor  

Chiar dacă în momentul evaluării, noul Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brașov, s-a clasat pe locul al 7-lea (din 49 de cereri de finanțare) în „clasamentul PNRR”, acum proiectul este într-o perioadă tulbure. Alături de alte cinci spitale, acesta a fost scos din lista investițiilor finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și urmează a fi realizat cu bani împrumutați de Guvernul României de la Banca Europeană de Investiții. Primăria Brașov s-a declarat nemulțumită de decizia Ministerului, afirmând că „și-a făcut temele”, însă oficialii Ministerului Sănătății au alt punct de vedere.

 Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Alexandru Rogobete, a explicat luni de ce a fost scos momentan spitalul din Brașov de pe listă, însă a dat asigurări că unitatea sanitară de la Brașov se va realiza, în cele din urmă.

Ce probleme a identificat secretarul de stat în Ministerul Sănătății:

Licitația pentru construirea noului spital se află tot în etapa depunerii ofertelor

Lansată în 17 iulie 2023, licitația pentru proiectarea și construirea noului Spital Clinic de  Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase a fost prelungită, încă o dată, de Primăria Brașov.

Astfel, potrivit anunțului postat pe platforma electronică de achiziții publice, termenul de depunere a ofertelor este 26 octombrie, cel anterior fiind 16 octombrie.

Primul termen de depunere a ofertelor a fost 18 august, apoi a fost prelungit până în 31 august.
Ulterior, din cauza unei contestaţii, procedura a fost suspendată câteva zile, iar când a fost reluată termenul de depunere a ofertelor a fost stabilit pentru data de 3 octombrie. În 24 septembrie a fost publicată o nouă erată, în care se menţionează că ofertele pot fi depuse până în 16 octombrie.

Exit mobile version