TeachBv: Platforma de meditaţii gratuite oferite de elevii de la Colegiul “Andrei Şaguna” din Braşov, pentru colegii lor de gimnaziu

Colegiul Naţional “Andrei Şaguna” din Braşov a lansat, vineri, platforma TeachBV, care găzduieşte o reţea de meditatori (mentori) voluntari, din ciclul de învăţământ liceal, la care vor putea apela toţi elevii din municipiul Braşov. Platforma va fi lansată în 23 octombrie. Până atunci, a fost demarată selecția mentorilor.

TeachBV s-a născut după succesul înregistrat cu platforma TeachAS, dezvoltată şi implementată anul trecut pentru elevii de la Colegiul Naţional “Andrei Şaguna” (https://teachas.org/).

“Proiectul TeachBV s-a născut din dorinţa echipei noastre de a extinde la nivel judeţean proiectul TeachAS, iniţiat în Colegiul Naţional Andrei Şaguna în anul şcolar 2022 – 2023. TeachAS a fost o platformă de mentorat gratuit, la care aveau acces toţi elevii colegiului Şaguna şi prin care ei puteau programa meditaţii gratuite cu elevi mai mari. Impactul proiectului a fost unul foarte mare: peste 100 meditaţii au avut loc pe platforma TeachAS, iar elevii au simţit că, în sfârşit, au găsit resursa de care aveau nevoie pentru a învăţa uşor şi eficient. Mai mult, de-a lungul anului am organizat un workshop de programare, susţinut de 2 absolvenţi de la universitatea TU Delft şi un workshop de pregătire pentru admiterea la arhitectură, susţinut de o studentă la École nationale supérieure d’architecture de Paris-La Villette. Ne dorim ca proiectul TeachBV să aibă un impact şi mai mare, ajutând toţi elevii braşoveni să-şi găsească motivaţia de a învăţa, chiar şi la materiile mai dificile”, a precizat fondatoarea TeachAS, Ioana Popa, într-o conferinţă de presă.

Două tipuri de beneficiari: mentorii şi elevii care solicită meditaţii

Platforma are două tipuri de beneficiari, după cum a precizat managerul de proiect, Mihnea Grigore: mentorii şi elevii:

“Primii sunt mentorii care se înscriu ca voluntari pe platformă și sunt stăpâni pe o anumită materie și pasionați de aceasta, care vor să mentoreze și să ajute alți elevi care sunt în dificultate. Elevii sunt din toate școlile, la fel ca mentorii. Fiind un proiect municipal, și ei vin pe platformă, cer o meditație și le este atribuit automat, de un algoritm, un mentor, cu care se întâlnește și îi este dat ajutor la acea meditație, la lecția dorită. (…) Am lansat înscrierile mentorilor, pe pagina de Instagram, adică orice elev de liceu din municipiu se poate înscrie ca mentor la momentul de față, iar pe 23 octombrie va fi lansarea oficială a platformei, asta însemnând că din 23 octombrie, orice elev din clasa a V-a până în a XII-a va putea programa o meditație pe platforma noastră, teachbv.org“, a declarat Mihnea Grigore, manager de proiect.

Meditaţiile se pot desfăşura atât în regim online, cât şi fizic, cu şedinţe individuale sau de grup.

“Intenţia noastră este să premiem voluntarii cei mai activi, care vor fi răsplătiţi şi motivaţi prin premii. În fapt, scopul principal al platformei TeachBV este de a oferi o şansă elevilor cu situaţii financiare modeste de a avea parte de sprijin academic într-un cadru informal. Deşi învăţământul este gratuit, de cele mai multe ori elevii au nevoie de ore de meditaţii suplimentare, contra-cost, oferite de profesori. Pentru mulţi tineri, acesta este un lux pe care nu şi-l pot permite. Mai mult decât atât, proiectul stimulează şi dezvoltă simţul civic al tinerilor braşoveni, prin ajutorul didactic oferit voluntar”, a adăugat managerul de proiect TeachBV, Mihnea Grigore. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.