Carduri digitale pentru toți studenții Universității Transilvania Brașov. Unde le vor putea folosi

Începând cu acest an universitar, toți studenții Universității Transilvania din Brașov vor putea folosi, în locul carnetului de student, cardul digital de student.

Acest card poate fi descărcat din aplicația de mobil a Universității, „student@unitbv”. Odată accesat, cardul va genera un cod QR care poate fi citit printr-o simplă scanare cu telefonul mobil. În felul acesta, persoanei care citește codul QR i se vor afișa informații cu privire la calitatea de student al posesorului cardului: nume, facultate, an de studii, număr matricol, fotografie etc.

Mai exact, dacă un student Universității Transilvania Brașov merge la teatru și dorește să achiziționeze un bilet cu preț redus pentru studenți, trebuie doar să-și genereze din aplicația de mobil acest cod QR și să-l prezinte la intrare. Angajatul teatrului va scana codul cu telefonul și în felul acesta va vedea toate datele studentului, astfel încât să-i poată vinde biletul cu preț redus. Codul QR are o valabilitate de 5 minute. După expirarea timpului, va fi nevoie de generarea unui nou cod. În cazul în care posesorul cardului își pierde calitatea de student, acest card digital îi va fi dezactivat automat din aplicație.

„Prin introducerea acestor carduri digitale, Universitatea Transilvania din Brașov face un nou pas spre diminuarea birocrației, facilitarea accesului la informații și nu în ultimul rând, spre reducerea impactului asupra mediului înconjurător, prin eliminarea cardurilor fizice din plastic sau hârtie”, au precizat reprezentanții Universității Transilvania.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.