Jignire pentru brașoveni: Sebastian Rusu (PNL Brașov) propune torționari securiști în consilii de administrație

Nicolae Paraschiv

PNL Brașov continuă să fugă de răspundere: după ce au propus un securist torționar în conducerea RIAL, au părăsit ultima ședință de Consiliu Local înainte de votul privind demiterea viceprimarului Sebastian Rusu. (*Articol al USR Brașov)

După mai multe luni în care PNL Brașov a refuzat să își asume responsabilitatea și să facă o propunere pentru locul rămas vacant în conducerea RIAL în urma plecării unui PNL-ist care a fugit și el de răspundere, au reușit să vină cu o propunere rușinoasă și revoltătoare, aceea a unui fost securist și torționar care, printre alte ticăloșii pe care le-a făcut, i-a numit pe muncitorii de la 15 noiembrie 1987 „o șleahtă de nemernici”.

În aceeași ședință de Consiliu Local, PNL Brașov a votat pentru inițiativa Primarului Allen Coliban ca trei dintre muncitorii participanți la revolta din 1987 de la Brașov să primească titlul de cetățeni de onoare ai orașului nostru.

Flavia Boghiu, viceprimarul USR al municipiului Brașov: “Pe o parte, viceprimarul Rusu propune un securist în conducerea companiei care administrează imobilele municipalității, deci ale dumneavoastră. Apoi, pe partea cealaltă, votează să-i facem cetățeni de onoare pe trei oameni care s-au luptat tocmai împotriva sistemului din care tovarășul Nicolae Paraschiv nu doar că făcea parte, dar îl și conducea. Cum poate fi denumită această atitudine a viceprimarului PNL din Brașov, Sebastian Rusu? Cinism? Ipocrizie? Ticăloșie? Nostalgia trecutului comunist?”

Tot în ședința de marți, 31 octombrie, primarul Allen Coliban a propus demiterea lui Sebastian Rusu, pentru motive ce țin strict de activitatea și rezultatele acestuia în calitate de viceprimar, mai exact pentru lipsa de rezultate și de performanță, dovedită cu cifre. Primarul Allen Coliban a arătat că Sebastian Rusu petrece o oră și două minute pe zi în primărie și câștigă un salariu brut de 27.600 de lei pe lună, ceea ce înseamnă 300 de euro pe oră.

În loc să vină cu o propunere decentă pentru postul de viceprimar, cu o persoană care să îi reprezinte cu cinste pe brașoveni, PNL Brașov a votat ca propunerea privind demiterea lui Sebastian Rusu să fie mutată la finalul ordinii de zi, apoi au părăsit ședința înainte de votul pe acest punct, neasumându-și un vot, fie el și împotrivă.

“PNL Brașov a arătat din nou că fuge de răspundere și a făcut zid în fața unui trântor, care face valorile liberale de rușine. Prin tot ceea ce face, PNL Brașov demonstrează lașitate, demonstrează că este preocupat doar de a pune contre și de a face scandal, cu ședințe care durează câte 10 ore, în loc să facă ceva în folosul brașovenilor.” – a precizat viceprimarul.

De asemenea, Flavia Boghiu și-a asumat faptul că administrația USR va continua să facă treabă pentru oraș și să ducă la îndeplinire proiectele asumate, în ciuda piedicilor de la toate nivelurile, precum tăieri de buget, lipsă de personal și contrele politice ale PNL de la nivel local.

(*Articol al USR Brașov)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.