Copy-paste de la Brașov la Sânpetru: și primarul Arhire a limitat accesul consilierilor locali în birourile serviciilor de specialitate. Consilierii locali pregătesc o contraofensivă

Comuna Sânpetru este o copie la scară mai mică a municipiului Brașov în ceea ce privește relația dintre primarul și consilierii locali din PNL. La fel ca la Brașov, la Sânpentru consilierii locali nu mai au acces la birourile serviciilor de specialitate. În replică, la fel ca la Brașov, consilierii locali au în plan să deschidă o acțiune în instanță. De asemenea, și la Sânpetru, relația dintre primarul USR și viceprimarul PNL este una tensionată.

Situația politică din Sânpentru a fost prezentată de viceprimarul Andrei Măiereanu (foto stânga), care a povestit că în urmă cu aproximativ două săptămâni „a fost pusă o barieră” care blochează accesul consilierilor locali la serviciile de specialitate.

„Practic, ni s-a îngrădit accesul la mai multe birouri. Luăm în calcul să deschidem o acțiune în instanță, la fel cum fac aleșii liberali din Brașov”, a declarat viceprimarul.

Ba mai mult, Andrei Măireanu a spus că se așteaptă ca primarul să propună în ședința de plen a Consiliului Local din 29 noiembrie un proiect de hotărâre privind eliberarea lui din funcție.

„La fel a pățit și viceprimarul Brașovului, Sebastian Rusu (Sebastian Mihai Rusu, n.r.). În 8 noiembrie, când și-a serbat ziua onomastică a aflat că îi este mutat biroul la Cimitirul Municipal”, a declarat viceprimarul.

De cealaltă parte, primarul Marian Arhire a declarat că într-o ședință de plen a Consiliului Local, niciun consilier local nu a ridicat problema cardurilor de acces. De asemenea, a anunțat că le va da consilierilor carduri de acces.

Ce îi reproşează primarul Arhire viceprimarului Măiereanu a fost redat într-o postare pe pagina de Facebook a partidului.

Reamintim că din 3 noiembrie, accesul consilierilor locali din Brașov la birourile de specialitate din Primăria Brașov a fost restricționat. În 6 noiembrie, consilierii locali PNL au apelat la un executor judecătoresc, acesta constând „starea de fapt”. De asemenea, aleșii locali din PNL au anunțat că, în cazul în care primarul Allen Coliban nu va reveni asupra deciziei, vor deschide o acțiune în instanță la Tribunalul Brașov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.