La Primăria Brașov urmează concedieri. Coliban le pune pe seama consilierilor PNL și PSD: “E strict responsabilitatea dumneavoastră”

La Primăria municipiului Brașov vor urma concedieri de personal, după ce în ședința de Consiliu Local din 31 octombrie 2023, primarul Allen Coliban a retras de pe ordinea de zi punctul care viza aproarea unei noi organigrame a instituției. Acest punct a fost supus aprobării de mai multe ori în ultimii ani, fără a trece de votul majorității din CL.

Acum, primarul Coliban a retras de pe ordinea de zi acest punct și a dat vina pe majoritatea PSD-PNL din Consiliul Local, pentru concedierile care vor urma, deși această procedură are la bază noile reglementări legale:

„Mă simt nevoit să retrag de pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind organigrama, după ce ieri (luni, 30 octombrie, n.n) a intrat în vigoare noua legislație. Conform noilor reglementări, va trebui să concediem 15% dintre angajații structurilor care au mai puțin de 50 de salariați”, a declarat Coliban.

După ce le/a reproșat consilierilor PSD și PNL că nu au votat, în ultimii doi ani, propunerea pentru noua organigramă, acum primarul a anunțat că vor fi obligați să aprobe una nouă până la finalul anului:

 „O să fiți obligați să votați concedierea unor colegi, în condițiile în care suntem subdimensionați. Puteam să angajăm 50 de persoane și să fim comparabili cu marile municipalități din România. Prin faptul că nu ați votat organigrama va duce la concedieri. Este strict responsabilitatea dumneavoastră”, a spus Coliban.

În cadrul şedinţei din 31 octombrie, consilierii PNL şi PSD nu au avut nicio reacţie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.