FOTO. Au început lucrările la viitoarea grădiniţă din Noua. Unitatea de învăţământ va avea sală de salinoterapie pentru copii şi îşi va produce singură energia termică şi electrică

Au început lucrările la viitoarea grădiniţă din Noua, a anunţat Primăria municipiului Braşov, într-un comunicat de presă în care aminteşte că această unitatate va fi una prietenoasă cu mediul şi, în plus, va oferi copiilor şi o sală de salinoterapie. Conform indicatorilor tehnico-economici, investiţia se ridică la 19,533 milioane lei iar lucrările trebuie să fie gata în 12 luni.

Viitoarea grădiniţă va fi ridicată pe strada Nucului şi va fi o clădire cu trei niveluri, care va putea primi 200 de copii, în regim de grădiniță cu program prelungit. Grădinița își va produce singură energia termică, apa caldă și energia electrică, noua clădire fiind prevăzută din construcție cu pompe de căldură, panouri fotovoltaice și solare și recuperatoare de căldură.

Grădiniţă cu 10 săli şi 200 de locuri pentru copii

Investiția constă în construirea unui corp de clădire cu regim de înălțime demisol, parter  și un etaj, care va fi împărțit în spații destinate copiilor, inclusiv loc de joacă exterior și zone administrative și tehnice.

În urma realizării construcției nou propuse vor rezulta spații pentru 10 săli de grupă, atât la parter cât și la etaj, dispuse cu câte un grup sanitar la fiecare grupă. La demisol vor fi salina artificială și spații tehnice pentru spălătorie/uscătorie/călcătorie. La parter sunt propuse 4 săli de clasă cu grupuri sanitare, sală multifuncțională, cabinet medical și încăperi administrative. La etaj sunt propuse 6 săli de clasă cu grupuri sanitare, cabinet consiliere și logopedie, birou director, holuri, terasă exterioară.

Pentru asigurarea nevoii de energie necesare funcționării acestei grădinițe, clădirea va avea următoarele dotări:

  • pompe de căldură de tip aer-apă și un cazan mural, pentru prepararea agentului termic;
  • panouri solare, ce vor fi utilizate în procesul de prepare a apei calde menajere necesare grădiniței;
  • panouri fotovoltaice ce vor asigura energia necesară consumatorilor electrici și, separat, pentru funcționarea pompelor de căldură;
  • recuperatoare de căldură în vederea eliminării aerului viciat din încăpere cu aport permanent de aer proaspăt din exterior.

Alte dotări:

  • loc de joacă exterior, plantare de arbori/ arbuști și gazon;
  • amenajare parcare exterioară pentru părinți și parcare interioară pentru personal;
  • sistem de supraveghere video și antiefracție;
  • platformă elevator pentru transportul copiilor cu handicap locomotor;
  • două lifturi pentru transportul materialelor;
  • sistem de degivrare acces principal;
  • instalație de iluminat pe timp de noapte.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.