Școala gimnazială nr. 4 Brașov se închide temporar. Elevii vor fi mutați la alte unități de învământ

Elevii care învață la Școala gimnazială nr. 4 vor fi mutați după 1 octombrie, pentru a elibera spațiile unității de învățământ, care intră în ample lucrări de reabilitare termică. 

La imobilul de la Școala nr. 4, pe lângă clasele de gimnaziu există și o grădiniță care funcționează la parter. Copiii de la grădinița respectivă vor fi mutați la Grădinița Martinică. De altfel, pentru a pregăti primirea copiilor de la școala nr. 4, Grădinița Matrinică a primit suma de 50.000 de lei de la buget, printr-o rectificare bugetară aprobată la ședința de vineri a Consiliului Local.

Elevii din clasele de gimnaziu ale Școlii nr. 4 vor fi mutați la Liceul de Artă Hans Mattis Teutsch, la fosta școală nr. 20.

 

Școala gimnazială nr. 4 va întra în reablitare termică în luna octombrie. Investiția face parte dintr-un proiect finanțat din fonduri elvețiene, alături de Colegiul de Informatică Grigore Moisil. În cazul colegiului nu se vor face mutări la alte unități de învățământ, a anunțat viceprimarul municipiului Brașov. „La Colegiul de Informatică activitatea didactică va fi organizată în așa fel încât să nu fie deranjată de șantier, elevii urmând să fie mutați dintr-un corp de clădire în altul, pe măsură ce se fac lucrările”, a declarat Costel Mihai.  

Pentru reabilitările termice de la cele două unități de învățământ, municipiul Brașov Pentru a primit o cofinanţare din fonduri elveţiene, prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român, în valoare 8,827 milioane lei (2,080 milioane de franci elveţieni), cofinanţarea municipiului fiind de 3,822 milioane lei. 

Reabilitările termice cu tehnologii inteligente urmăresc reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 126 de tone pe an, și economisirea energiei consumate, cu 39% faţă de valorile pentru încălzire şi cu 29,4% pentru energia electrică.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.