FOTO – VIDEO. Junii au coborât în Cetatea Braşovului. Mii de oameni i-au întâmpinat, în ciuda vremii nefavorabile

De Dumunica Tomii, Junii Braşovului au coborât călare în Cetate Șchei, pentru a sublinia, şi în acest an, importanța comunității românești în Brașov, din cele mai vechi timpuri, dar și importanţa a creștinismului pentru oraș.

Primarul din Nurnberg şi primarul din Nogent sur Marne, invitaţi oficiali la paradă

Pe străzile orașului, 200 de juni au salutat miile de participanți cu „Hristos a Înviat!”, iar brașovenii și turiștii le-au răspuns, la unison, „Adevărat a Înviat!”. După acest moment, junii, însoțiți de cei are au asistat la paradă, au urcat la Pietrele lui Solomon, unde a avut loc petrecerea tradițională, cu aruncatul buzduganului, au jucat Hora Junilor și, împreună cu familiile, s-au înfruptat din bucatele aduse de acasă.

Anul acesta, cele 7 grupuri de juni călări au fost întâmpinațe și mai apoi însoțițe, în trăsuri, de delegația orașului Nürnberg, condusă de primarul Marcus Köning, care a semnat, în această dimineață, alături de primarul Allen Coliban,  acordul de înfrățire dintre cele două orașe.

La eveniment a participat și primarul Jacques J.P. Martin, din localitatea Nogent sur Marne, care face parte din zona metropolitană a Parisului.

Traseul Junilor în Cetate

Cele 7 grupuri de juni (6 din cartierul Șchei și unul din Brașovul Vechi) s-au adunat, de dimineață, în Piața Unirii, fiecare venind pe un alt traseu, reprezentativ pentru zona în care își are nucleul gruparea de juni din care face parte.

La ora 11:00 a început parada pe traseul: C. Brâncoveanu – George Barițiu – Mureșenilor – b-dul Eroilor – Str. Republicii – Piața Sfatului – Str. Apollonia Hirscher – Str. Poarta Șchei – Str. Prundului (junii tineri au urcat până la biserica din Groaveri) – Str. Pe Tocile – Str. Căpitan Ilie Birţ – Str. Podul Creţului – Pietrele lui Solomon (Între Chetri).

Ordinea în paradă, ca de fiecare dată, a fost următoarea: Grupul Junilor Tineri; Societatea Junilor Bătrâni; Societatea Junilor Curcani; Societatea Junilor Dorobanți; Societatea Junilor Brașovecheni; Societatea Junilor Roșiori; Societatea Junilor Naționali Albi.

Cu ocazia Paradei Junilor, primăria a pregătit o serie de evenimente care au completat această sărbătoare. PROGRAMUL ZILEI POATE FI CONSULTAT AICI.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.