Allen Coliban împreună cu brașovenii au câștigat Cetățuia, skatepark-ul și au oprit drumul forestier Gorița

“Tot împreună vom construi viitorul Brașovului”, spune primarul Brașovului

“Tot împreună vom construi viitorul Brașovului”, spune primarul Brașovului

A început construcția Skateparkului inițiat de tinerii brașoveni

Skatepark-ul de la Fartec este un proiect plecat din comunitate. Tinerii pasionați de skate au strâns peste 5000 de semnături, au venit să-l propună administrației și împreună cu primarul Coliban au învins în Consiliul Local opoziția reprezentanților PSD și PNL, care votau împotriva lui.

Inițiativa tinerilor brașoveni și susținerea ei în Consiliul Local a făcut ca acest proiect important pentru comunitatea de skate din Brașov să aibă șanse de realizare. Acum câteva zile acest proiect a început să devină realitate, când administrația a demarat lucrările de amenajare, iar în toamnă va fi dat în folosință pump track-ul.

Allen Coliban a oprit construirea drumului forestier Gorița împreună cu brașovenii

Încă de dinainte de a fi primar, Allen Coliban a inițiat petiții și a sesizat instituțiile pentru oprirea construcțiilor ilegale de blocuri cu peste 1000 de apartamente pe dealurile din Șchei. Pentru proiectul American Dream se tăiase un deal, pe vremea lui Scripcaru, dar mai erau pregătite și alte proiecte cu impact negativ: un turn pe Warthe, blocuri pe Tâmpa, la Petőfi Sándor, un alt proiect enorm deasupra Șcheiului la Colțul Putinarilor, alte blocuri deasupra străzii După Grădini (ca o coincidență, la 20 – 30 de metri de drumul forestier Gorița).

Aceste petiții și proteste ale brașovenilor pentru păstrarea naturii și protejarea patrimoniului natural, alături de implicarea pe atunci senatorului Allen Coliban, au forțat administrația Scripcaru să pună pe pauză aceste crime împotriva naturii din Brașov.

Ajuns primar, a răsplătit încrederea brașovenilor și toate aceste proiecte cu blocuri înalte și multe betoane pe dealuri au fost oprite.

Proiectul Gorița

Câtă energie și câte emoții au fost în acele zile! Brașovenii împreună cu Allen Coliban și USR au oprit defrișarea a peste 8000 de arbori pentru un drum forestier care deschidea calea pentru blocuri în pădurile dragi nouă, brașovenilor, lângă Tâmpa. Brașovenii nu-și doreau blocuri lângă Tâmpa. Peste 14.000 de brașoveni au semnat petiția și au arătat astfel puterea comunității brașovene. Gorița este victoria cetățenilor brașoveni care au ales să se opună unei decizii care părea că nu va putea fi întoarsă.

Allen Coliban:

„Toate acestea sunt victorii ale cetățenilor care au arătat că suntem puternici când ne unim într-o misiune comună și care ar trebui să ne dea încredere că putem realiza lucruri mărețe. Pe 9 iunie, la vot, tot împreună vom arăta că Brașovul continuă construcția viitorului și nu va face pași spre trecut.”

Doar cu presiunile brașovenilor, Cetățuia a revenit în patrimoniul orașului și acum este deschisă

PSD și PNL ar fi vrut să transfere Cetățuia Brașov guvernului pentru a o transforma în cine știe ce birturi pentru interesele partidelor lor. Însă mii de brașoveni au arătat prin semnarea unei petiții că nu-și doresc cedarea ei unui guvern de la București. Primarul Coliban, la rândul lui, a făcut presiuni, a dus aceste petiții la guvern și doar așa Cetățuia a revenit în proprietatea Brașovului.

Irineu Darău, candidatul Alianței Dreapta Unită la Președinția Consiliului Județean Brașov:

“Brașovenii alături de Allen Coliban au reușit să aducă cu adevărat democrația în actul decizional de la Brașov. Acesta este un exemplu extraordinar de bune practici care ar trebui preluat în toate localitățile din România.

Pe 9 iunie, avem de ales între practicile trecutului și un viitor al transparenței, integrității și prosperității. Alianţa Dreapta Unită şi Alianţa Uniţi pentru Braşov îşi asumă responsabilitatea de a apăra dreptul brașovenilor de a trăi într-un oraș și într-un județ liber, prosper, liniștit.”

Cod mandatar financiar: 21240009

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.