Au început emoțiile Bacalaureatului. Greul începe în 1 iulie. Anul acesta va fi și o premieră în evaluarea lucrărilor

3.454 de candidați s-au înscris pentru a susține examenului național de bacalaureat 2024 în județul Brașov în sesiunea iunie – iulie. 3.080 provin de seria curentă și 374 din seriile anterioare. Anul acesta va fi înregistrată și o premieră: evaluarea digitalizată a probelor scrise.

Mai exact, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Județului Brașov, Valentin Bucur, „lucrările scrise vor fi scanate în sălile de examen, pe măsură ce candidații finalizează redactarea lucrărilor, apoi vor fi încărcate în pe platforma informatică dedicată. Ulterior, acestea vor fi distribuite aleatoriu profesorilor înscriși în platformă, care le vor putea vizualiza de pe laptop, calculator sau chiar tabletă”.

Calendarul Bacalaureatului 2024

În perioada 17 – 27 iunie sunt programate probele de evaluare a competențelor lingvistice, precum și a celor digitale. Evaluarea se realizează, pentru fiecare candidat, de către doi profesori examinatori. Rezultatele obținute de fiecare candidat la probele de evaluare a competențelor se exprimă prin stabilirea nivelului de competență corespunzător, în concordanță cu grilele naționale sau europene, în cazul celor lingvistice și prin stabilirea nivelului de competență în raport cu standardele europene recunoscute în domeniu și în conformitate cu prevederile metodologiei de examen, în cazul celor digitale.

Probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale sunt urmate de probele scrise care vor debuta luni, 1 iulie, cu proba la Limba și literatura română. Proba obligatorie a profilului este programată marți, 2 iulie, fiind urmată joi, 4 iulie, de proba la alegere a profilului şi specializării. Proba la Limba și literatura maternă se va desfășura vineri, 5 iulie.

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 8 iulie (până la ora 12:00), iar contestațiile se pot depune în intervalul orar 12:00 – 18:00, în aceeași zi. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 12 iulie.

Un candidat este declarat promovat la examenul național de bacalaureat dacă îndeplinește, cumulativ, următoarele condiții: a susținut probele de evaluare a competențelor, a susținut toate probele scrise și a fost notat cu minimum 5 la fiecare dintre acestea, obținând, la final, cel puțin media 6 la probele scrise.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.