Concert pentru cor și orgă la Biserica Neagră

Comunitatea Bisericii Negre organizează un concert pentru cor și orgă în data de 21 iunie, de la ora 19.00. Corul Bach al Bisericii Negre, împreună cu soprana Cristina Radu, vor fi acompaniați de Ursula Philippi la orgă și dirijați de către Steffen Schlandt în cadrul acestui concert de vară. Publicul are ocazia de a asculta piese provenite din diverse epoci muzicale – lucrări de Johann Sebastian Bach, Zoltán Gárdonyi, Felix Mendelssohn și Șerban Marcu.

Corul Bach din Brașov, fondat în 1933, este corul bisericesc al comunității evanghelice. În anul 2004 corul Bach a fost preluat de organistul și dirijorul Steffen Schlandt, care a contribuit la diversificarea repertoriului, la motivarea tinerilor și la colaborările cu alte coruri și ansambluri.

Steffen Schlandt a concertat în numeroase țări din Europa, precum Germania, Franța, Elveția, Suedia, Italia, Croația, Ungaria, Portugalia, Spania, dar și în afara ei, în Israel și Guadeloupe. Este coordonatorul festivalurilor Musica BARCENSIS și Musica CORONENSIS. Din septembrie 2004 este dirijorul Corului Bach și organist la Biserica Neagră. 

Ursula Philippi a activat la Sibiu ca organistă a Bisericii Evanghelice între anii 1985 și 2014, susținând o bogată activitate concertistică la orga Sauer, cel mai mare instrument din Transilvania. Aceasta concertează cu regularitate în diferite ansambluri camerale. Totodată, aria sa de interes cuprinde și salvarea vechilor orgi din Transilvania.

Cristina Radu, soprană, a debutat pe scena Operei Naționale din București în 2003. În prezent este solistă a operei din Brașov, susținând recitaluri în numeroase orașe din România, dar și din străinătate. Aceasta explorează în mod constant diverse spații muzicale, de la sfera renascentistă până la perioada contemporană. 

Biletele pentru concert pot fi achiziționate online de pe platforma www.booktes.com sau de la magazinul de cadouri al Bisericii Negre, INSPIRATIO, situat în Curtea Johannes Honterus, nr. 8 (vizavi de intrarea în biserică). Prețul unui bilet este de 25 lei, copiii sub 18 ani beneficiind de gratuitate. Intrarea nu mai este permisă după începerea concertului. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.