FOTO. Barieră anti-gunoaie la intrarea în Râșnov. Aceasta a fost instalată de o asociație

După zecile de campanii de ecologizare sectorului pârâului Ghimbășel care trece prin Râșnov, o asociație a venit cu o soluție. Astfel, la intrarea pârâului în oraș, a fost montată o barieră plutitoare pentru deșeuri pe Ghimbășel. Această amenajare va ajuta procesul de colectare a deșeurilor în partea din amonte a râului, împiedicându-le să ajungă în aval.

Conform explicațiilor reprezentanților Primăriei Brașov a fost achiziționată în cadrul proiectului derulat de Asociația Mioritics în parteneriat cu Asociația Rosenau Turism și Clusterul Comunitar de Economie Socială și a fost montată de Primăria Râșnov.

De asemenea, reprezentanții autorităților locale râșnovene au menționat că tot în cadrul acestui proiect în următoarele săptămâni vor fi efectuate monitorizări ale cantităților de deșeuri strânse la barieră și se va merge în toate cartierele riverane pentru a se discuta cu oamenii, în cadrul unei cercetări sociologice din care să reiasă alternative viabile la situația din prezent.

„Ideile și provocările identificate vor și dezbătute în comunitate. Instalarea unei bariere vizibile de colectare a deșeurilor poate avea și un efect educativ asupra râșnovenilor și sperăm să atragă atenția asupra felului în care avem sau nu grijă de râu”, au menționat reprezentanții Primăriei Râșnov.