Lucian Patrașcu – „Cinci măsuri pentru relansarea economică a Județului Brașov”

Lucian Patrașcu, candidatul PSD la Președinția Consiliului Județean Brașov subliniază importanța dezvoltării economice sustenabile și a sprijinirii mediului de afaceri pentru a stimula creșterea numărului de locuri de muncă în Județul Brașov. În contextul actual, în care Brașovul se bucură de o poziție favorabilă la nivel național din punct de vedere economic, este esențial ca aceste avantaje să se traducă într-un impact pozitiv asupra vieții tuturor locuitorilor județului.


„Brașovul se află pe locul 7 la nivel național în ceea ce privește salariul mediu net și în top 5 județe ca și contribuție la PIB. Cu toate acestea, avem încă 6.000 de șomeri și foarte mulți angajați care se confruntă cu dificultăți economice. Este necesar să transformăm potențialul economic al județului nostru într-o realitate tangibilă pentru toți locuitorii”, a declarat Lucian Patrașcu.


Patrașcu propune un plan de măsuri care trebuie aplicat la nivel județean pentru a stimula dezvoltarea economică, a sprijini mediul de afaceri și a crește numărul de locuri de muncă în județul Brașov:


„La nivelul Județului Brașov avem nevoie de crearea unui climat favorabil investițiilor prin oferirea de facilități fiscale, simplificarea procedurilor administrative și promovarea oportunităților de afaceri din Brașov la nivel național și internațional. Totodată avem nevoie și de implementarea unor programe de finanțare și mentorat pentru IMM-uri, care sunt motorul economiei locale. Aceste programe pot include acces la credite avantajoase, granturi și consultanță pentru dezvoltarea afacerilor. În plus e nevoie să investim în infrastructura de transport pentru a facilita activitățile economice și pentru a atrage noi investitori. Un sistem de transport eficient este esențial pentru creșterea competitivității județului.”


„Parteneriate cu instituțiile de învățământ și cu mediul privat sunt deosebit de importante pentru a dezvolta programe de formare profesională adaptate cerințelor pieței muncii. Aceste programe vor ajuta la recalificarea șomerilor și la dezvoltarea competențelor necesare pentru locurile de muncă din sectoarele emergente. În plus, este esențial să dezvoltăm și să susținem inițiativele de antreprenoriat social. Aceste inițiative vizează probleme sociale acute, cum ar fi integrarea persoanelor din grupuri vulnerabile în câmpul muncii, și pot stimula inovația socială. Prin crearea de hub-uri de inovare socială și oferirea de suport financiar și logistic pentru proiectele care urmăresc impact social, putem asigura o dezvoltare sustenabilă și incluzivă pentru județul nostru.” a adăugat Lucian Patrașcu.


„Dezvoltarea economică și sprijinirea mediului de afaceri sunt importante pentru asigurarea unui viitor prosper pentru județul Brașov. Prin implementarea acestor măsuri, putem crea locuri de muncă bine plătite și putem asigura un nivel de trai mai bun pentru toți locuitorii județului. Este momentul să transformăm potențialul economic al Județului Brașov într-o realitate palpabilă. E momentul pentru SCHIMBARE PENTRU DEZVOLTARE”, a concluzionat Lucian Patrașcu.

(Realizat de Vâju Dan-Stejărel Întreprindere Individuală la comanda PSD – Organizația Județeană Brașov/ Cod Mandatar Financiar 21240002)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.