O nouă estimare a numărului de pasageri de la Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav. E mai optimistă decât cea de la începutul lunii

Consiliul Județean Brașov a venit cu o nouă estimare a numărului de pasageri de la Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav, a treia din acest an. Ultima cifră a fost anunțată joi, în ședința de plen a Consiliului Județean Brașov: 370.000.

„Lucrăm acum la cererea de prenotificare ce va fi transmisă către Uniunea Europeană (pentru a putea subvenționa aeroportul din bani publici, n.r.). În baza contractelor încheiate, dar și a altor date, ne apropiem de cifra de 370.000 pentru anul 2024. Această cifră nu a luat în considerare zborurile militare din acest an, informațiile fiind clasificate. Este vorba de aeronave de mare tonaj și de mare capacitate”, a declarat în timpul ședinței de plen Mihai Pascu, director executiv în Consiliul Județean Brașov, răspunzând astfel unei întrebări venite din partea unui consilieri județean.

Reamintim că în momentul în care a elaborat bugetul pe anul 2024, Regia Autonomă Aeroportul Internațional Brașov a estimat pentru acest an un număr de 449.169 de pasageri. Apoi, la începutul lunii iunie, reprezentanții Consiliului Județean Brașov au anunțat că previziunea regiei este că în 2024 se va atinge cifra de 200.000 de pasageri. Pentru acest an, Regia Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav a solicitat de la Consiliul Județean Brașov o subvenție de 38,9 milioane de lei.

1 Trackback / Pingback

  1. O nouă estimare a numărului de pasageri de la Aeroportul Internațional Brașov - 📰 newsflash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.