RATBV a început testele pentru 15 autobuze noi. Acestea vor circula pe liniile aglomerate din municipiul Brașov

RATBV a început vineri testele pentru cele 15 autobuze noi care au fost achiziționate recent de operator. Mijloacele de transport, marca Mercedes, sunt hibrid și sunt de mare capacitate, astfel că reprezentanții RATBV au anunțat că acestea vor circula, în principal, pe liniile aglomerate, cum este cazul celor cu indicativul 17, 21, 23, 35. Autobuzele au fost cumpărate în leasing, iar valoarea totală a contractului este de 33.375.000 lei, fără TVA.

Conform explicațiilor reprezentantului RATBV, Tomi Chiriac, „atobuzele hibrid sunt de tip diesel-electric, au un motor diesel cu norma de poluare Euro 6, clasa E, iar pe lângă acest motor diesel, au încă un motor electric, de capacitate mai mică, care ajută în special autobuzul la plecările de pe loc, reducându-i astfel consumul de carburant”.

Vehiculele au o capacitate de 148 de pasageri, dintre care 40 pe scaune.

Pe lângă cele 15 autobuze hibrid noi, RATBV a achiziționat 15 autobuze second-hand articulate marca Mercedes. Acestea au sistem de motorizare Diesel Euro 6 și au fost recepționate la finalul lunii martie 2024. Aceste autobuze au intrat în circulație pe traseul Brașov – Săcele, urmând a fi utilizate și pe alte trasee urbane sau metropolitane în funcție de necesitate.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.