Un fost consilier local brașovean, condamnat pentru fapte de corupție. El a promis că unui om de afaceri „îl rezolvă” cu o autorizație

Fostul consilier local brașovean Octavian Ciovică (ultimul mandat a fost în legislatura 2016 – 2020, fiind ales pe listele PNL) a fost condamnat în primă instanță (de Tribunalul Brașov) la 3 ani și șase luni închisoare, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă. De asemenea, după eliberare, timp de doi ani, Ciovică nu va avea dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi a dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

Totodată, Ciovică va trebui să îi plătească reclamantului, Thomas Nicholas Francis, suma de 3.000 euro (sumă calculată în lei, la cursul de schimb stabilit de BNR, valabil în ziua plăţii), cu titlu de daune morale, dar și confiscarea sumei de 5.500 euro, primită cu titlu de folos necuvenit de către fostul consilier.

În decizia Tribunalului Brașov se arată că suma de 5.500 de euro a fost primită de inculpat în vederea facilitării obţinerii autorizaţiei necesare funcţionării clubului „Taboo” prin folosirea influenţei asupra factorilor de decizie implicaţi.

Sentința a fost pronunțată de Tribunalul Brașov în 18 iunie și nu este definitivă, persoana condamnată având dreptul de a depune recurs.

Octavian Ciovică este deținător al titlului de campion național în Campionatul Național de Viteză pe Traseu Montan.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.