Un mare actor al Teatrului Sică Alexandrescu Brașov a încetat din viață. A lăsat o moștenire de neuitat în lumea teatrului și cinematografiei

„Ne-a părăsit, lăsând în urmă o carieră strălucită și amintiri prețioase pentru toți cei care l-au cunoscut și apreciat. A încântat generații întregi prin talentul său remarcabil și dedicarea sa față de artă, lăsând o moștenire de neuitat în lumea teatrului și cinematografiei”, au transmis colegii lui din teatru.


Din 1983, până în 1991, George Custură a jucat la Teatrul „Maria Filotti”, din Brăila, iar din 1991 a venit la Braşov, unde a continuat să joace pe scena Teatrului „Sică Alexandrescu”.
Actorul a deţinut peste 40 de roluri principale în piese de teatru, a participat la turnee europene şi americane cu spectacolul „Danaidele” şi a făcut parte din proiectul teatral româno-austriac „Hora iubirilor”, jucat în limba română, la Viena.
George Custură a jucat şi în filme. Printre ele se numără „Hotel de lux”, în regia lui Dan Piţa, care a câştigat premiul „Leul de argint”, la Festivalul de Film de la Veneţia, din 1992.
Au urmat apoi roluri în „Cel mai iubit dintre pământeni”, „Ryna”, distins cu numeroase premii.
Priveghiul va avea loc mâine, 5 iunie, la Capela Bisericii Sfântul Nicolae, la ora 18.30.
Înmormântarea va fi joi, 6 iunie, ora 12.00, la Cimitirul Bisericii Sfântul Nicolae.

1 Comentariu

  1. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace. A plecat totusi mult prea repede.
    Sincere condoleante familiei sale si institutiei, care au pierdut un actor, un om de valoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.