USR nu a obținut niciun vot în plus după renumărarea de la două secții din municipiul Brașov

Marile „fraude” anunțate de USR de la două secții de votare din municipiul Brașov (pentru care a fost acceptată renumărarea voturilor) nu au fost confirmate. După ce buletinele de vot de la secțiile de votare nr. 31 și 169 au fost renumărate nu s-a schimbat, practic, nimic, numărul voturilor valabil exprimate și distribuția lor fiind aceeași cu cea din noaptea alegerilor.

Astfel, după renumărarea voturilor la secția de votare nr. 31 Biroul Electoral de Circumscripție Municipală (BECM) Brașov a anunțat că rezultatul a fost identic cu cel consemnat în procesul verbal din noaptea alegerilor.

„Neconcordanța semnalată în sesizarea depusă la BECM a fost un rezultat al diferenței dintre procesul verbal înregistrat electronic pe tabletă (care inversare voturile între cele două formațiuni politice) și procesul fizic (care conținea datele corecte) prezentat la BECM. La momentul predării procesului fizic, în dimineața zilei de 10 iunie, membrii BECM constatând această neconcordanță, au dat o hotărâre privind efectuarea de corecții ale datelor din procesul verbal privind consemnarea rezultatelor votării, astfel că voturile au fost înregistrate corect, 134 voturi pentru Alianța Uniți pentru Brașov (AUB), respectiv 32 de voturi pentru Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)”, a anunțat purtătorul de cuvânt al BECM, Sorin Toarcea.

La secția de votare nr. 169, BECM a anunțat, la fel, că după renumărarea voturilor, rezultatul a fost identic cu cel consemnat în procesul verbal din noaptea alegerilor.
Neconcordanța semnalată în sesizarea depusă la BECM a fost un rezultat al unei erori materiale în procesul verbal cu privire la voturile anulate.
În urma renumărării voturilor anulate au rezultat următoarele:

  • Pentru funcția de primar – 853 de voturi anulate;
  • Pentru funcția de consilier local – 853 de voturi anulate;
  • Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean – 859 de voturi anulate;
  • Pentru funcția de consilier județean – 855 de voturi anulate.

Inițial, la această secție au fost trecute în procesele – verbale următoarele buletine anulate:

  • Pentru funcția de primar – 10 voturi anulate;
  • Pentru funcția de consilier local – 11 voturi anulate;
  • Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean – 10 voturi anulate;
  • Pentru funcția de consilier județean – 7 voturi anulate.

„În aceste condiții, Biroul Electoral de Circumscripție Municipală nr. 1 – Brașov a hotărât îndreptarea erorii materiale înscrise în Procesele-verbale privind consemnarea de către Secția nr. 169 a rezultatelor votării, pentru alegerile locale, referitor la buletinele anulate”, a continuat reprezentatul BECM.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.