BAC 2024 în județul Brașov: 13 medii peste 9,90, dar niciun 10. “Șaguna” și “Meșotă”, din nou cu cele mai bune rezultate

Ministerul Educației a publicat în urmă cu puțin timp primele rezultate după examenul de Bacalaureat 2024, în județul Brașov. La unitățile de învățământ brașovene nu s-a înregistrat nicio medie maximă, în schimb, sunt 13 medii peste 9,90, în acest an, cele mai bune rezultate fiind înregistrate de elevii de la specializarea Științele Naturii.

Cea mai mare medie după prima publicare a rezultatelor la Bacalaureat a fost obținută de un absolvent de la Colegiul național “Andrei Șaguna” – 9,98. Media rezultă din notele 10 la Limba și literatura română, 10 la Matematică și 9,95 la Chimie anorganică.

UPDATE 12.00
Aproape 2.800 de medii peste 6, care asigură promovarea BAC-ului

2.794 de absolvenți de liceu dintre cei 3.454 înscriși inițial (din promoția actuală și din cele anterioare), pentru a susține probele de Bacalaureat 2024 au obținut medii de peste 6, în final. Astfel, procentul de promovare la Bacalaureat 2024 în județul Brașov este de 80,89%. (raportat la toți cei înscriși să susțină toate probele sau doar “restanțele”).

Între 5.00 și 5,99 sunt 27 de medii. Acestea nu asigură promovarea Examenului maturității, însă dau o șansă la contestații și/ sau susținerea pe viitor, doar a acelor probe unde elevii au obținut sub 5.

**

Colegiile “Șaguna” și “Meșotă”, din nou la întrecere, după rezultatele la BAC.

Colegiul național “Andrei Șaguna” are 7 absolvenți în Top 13 al elevilor care au obținut medii peste 9,90 la Bacalaureat 2024.

Pe locul 2 în acest Top 13 este Colegiul național “Dr. Ioan Meșotă”, care are 5 absolvenți cu medii peste 9,90. Cea mai mare medie de la “Meșotă” este 9,95 – trei elevi obținând în final acest rezultat.

În Top 13 al mediilor peste 9,90 se situează și un absolvent al Colegiului de Informatică “Grigore Moisil”, care a obținut 9,91, la specializarea de Matematică și Informatică.

Cele mai bune rezultate, la specializarea Științele naturii și Matematică-Informatică

Cele mai bune rezultate, din cele peste 9,90 au fost obținute de absolvenți de la specializarea Științele naturii (6 medii peste 9,90) și Matematică-Informatică (5 medii). Doar doi elevi de la Filologie au obținut peste 9,90.

Peste 3.000 de elevi absolvenți de liceu, în așteptarea rezultatelor finale

La prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat, cea la Limba și literatura română, au fost prezenți 3.192 de candidați (peste 99% din totalul candidaților înscriși). Proba s-a desfășurat în 13 centre de examen organizate în 14 locații în județul Brașov. Au absentat 26 de candidați.

De altfel, prima probă, a fost și cea la care au participat cei mai mulți elevi. Ulterior, numărul celor care au venit la examene a mai scăzut.

Primele rezultate la Bacalaureat 2024 au venit azi, înainte de ora 12.00. În conformitate cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – GDPR), rezultatele sunt afişate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului (coduri).

1 Comentariu

  1. Este ce-a mai frumoasă informație pentru Poporul Român!
    Trebuie dată o lege în care salariile Profesorilor să fie în funcție de rezultate,și așa scoatem pleava atât din cadrul didactic, cât și din elevi analfabeți și submediocri!! Sunt profesorii care merită salarii de 10.000 euro 💶 pe lună!!! Guvernul ar trebui să mediteze foarte bine la acest aspect, așa nu vom mai avea analfabeți funcționali!!!😊♥️🌄

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.