Firma Transbus Codreanu, „concediată” de Consiliul Județean Brașov. Operatorul nu și-a plătit garanțiile pentru rutele ce leagă Brașovul de Țara Făgărașului

Consiliul Județean Brașov a reziliat contractele cu operatorii de transport public de călători semnate anul trecut pentru rutele Victoria – Zărneşti – zona Bran – Braşov (grupa 1 de trasee din planul județean de transport) și Făgăraş – Braşov (grupa 3 din planul județean de transport). Decizia a fost luată de administrația județeană după ce operatorii nu și-au plătit garanțiile de bună execuție, prevăzute în contractele de servicii.

Licitația pentru Grupa 1 (Victoria – Zărneşti – zona Bran – Braşov) a fost câștigată de Asocierea SC Transbus SA – SC Transtin SRL – SC Linka Tranzit SRL – SC Transport Mix SA, iar cea pentru Grupa 3 Făgăraş – Braşov de SC Transbus SA.

Conform contractului, operatorul avea obligația de a constitui o garanție de bună execuție în cuantum de 5% din valoarea ofertată, respectiv suma de 2.857.015 lei pentru Grupa 1 și în suma de 2.155.509 lei pentru Grupa 3, garanție care să fie valabilă 7 ani de la data semnării contractului.

„În vederea constituirii garanției de bună execuție pentru o perioadă de 7 ani, operatorii au solicitat oferte pe piața asigurărilor pentru constituirea acestei garanții în repetate rânduri, solicitând în același timp şi prelungirea termenelor de constituire a garanției motivat fiind de refuzurile de pe piață. În aceste condiții Consiliul Județean a solicitat la rândul ei mai multe oferte de pe piața asiguratorilor, constatând că niciun asigurator nu acceptă o asigurare pe 7 ani (conform cerințelor contractuale) și că acel cuantum de 5% din valoarea ofertată este mult prea mare în condițiile în care în alte județe s-a solicitat o garanție în cuantum de 0,5% sau chiar mai scăzut”, au precizat reprezentanții Consiliului Județean Brașov.

Pentru a se semna noi contracte, Consiliul Județean Brașov va organiza noi licitații, însă nu va mai cere o garanție de 5%, ci una de 0,5%. Pe de altă parte, până la intrarea în vigoare noilor contracte, transportul public de călători pe cele două rute va fi asigurat în continuare de Transbus Codreanu, în baza vechilor licențe de transport.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.