FOTO. Încă o lecție de perseverență dată de Răzvan, alpinistul de aur cu deficiențe de vedere. Zilele trecute și-a împlinit un vis

Un sportiv din lotul național de paraclimbing al României, Răzvan Nedu, a parcurs în 8 iulie cel mai cunoscut traseu de escaladă, de mare dificultate, din țara noastră, varianta directă a Fisurii Albastre. Tura a fost organizată de alpiniștii Teofil Vlad și Mircea Struțeanu, iar pentru Răzvan, care vede 1% din capacitatea unui om normal, parcurgerea acestui traseu a fost o dorință mai veche. Traseul are peste jumătate de kilometru lungime, o diferență de nivel de aproape 400 de metri, iar ascensiunea a durat 11 ore.

„A fost un proiect Climb Again și pentru că obiectivul a fost parcurgerea rutei de către Razvan Nedu . Răzvan vede doar 1% din capacitatea unui om obișnuit și face parte din Romania Paraclimbing Team. Tocmai a obținut aur la ultima competiție și de multă vreme își dorea să escaladeze Peretele Văii Albe. Am făcut o echipă perfectă la acest proiect cu Mircea Struţeanu, pe care îl știu de acum douăzeci de ani când am plecat împreună în Tien Shan cu gând să ne urcăm pe Khan Tengri. Mircea a stat mereu lângă Răzvan și i-a îndrumat pașii, printre picături trăgând și câteva cadre foto și video. Un proiect greu, încă o lecție de perseverență de la Răzvan”, a declarat Teofil Vlad.

Pentru Teofil Vlad un nou proiect personal e să urce pe Carstensz Pyramid. În contextul colaborării cu Climb Again, în toamnă își dorește să atingă un vârf de 6.000 de metri cu doi sportivi nevăzători.

1 Trackback / Pingback

  1. FOTO. Încă o lecție de perseverență dată de Răzvan, alpinistul de aur cu deficiențe de vedere. Zilele trecute și-a împlinit un vis - 📰 newsflash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.