Încă un incendiu în pădurile din Ucea. A fost nevoie de intervenția unui elicopter Black Hawk

Aproximativ 5.000 de metri pătați de pădure din zona Viștea Mare, comuna Ucea, a fost afectată de un incendiu miercuri. Evenimentul a fost raportat în jurul orei 13.30 și, inițial, au intervenit peste aproximativ 40 de pompieri, apoi resursele au fost suplimentate.

„Spre locul intervenției au fost direcționate 3 autospeciale de stingere, și au fost mobilizate peste 40 de cadre ale inspectoratului. De asemenea, a fost alertat și Ocolul Silvic Pădurile Făgărașului. Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 5000 mp, arde litiera și doborâturile. Având în vedere că este o zonă cu acces dificil, cadrele se deplasează pedestru, neputându-se realiza accesul cu autospecialele de intervenţie până în zona focarelor de incendiu, apa fiind transportată de pompieri în rucsacuri special destinate pentru transportul acesteia, prevăzute cu un sistem de pulverizare”, a transmis ISU Brașov.

Spre seară au fost suplimentate resursele, pentru stingerea incendiului intervenind inclusiv un elicopter Black Hawk. De asemenea, în zonă au fost duse încă 3 vehicule offroad pentru transportul apei de la sursa de apă spre locul intervenției.

Acesta este al doilea incendiu de pădure produs pe raza comunei Ucea. În 31 martie a izbucnit un incendiu în zona Ucea Mare – Muchia Gardoman, unde există o pepinieră silvică.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.