VIDEO. Urși tot mai îndrăzneți, în zona Brașovului. Unul merge zilnic într-un lan de porumb aflat la mare distanță de pădure

Foto arhivă

Urșii continuă să facă probleme în zona Brașovului, atât în zona montană, cât și în zonele agricole aflate la distanță destul de mare de pădure. Astfel, un exemplar merge frecvent într-un lan de porumb dintre Codlea și Ghimbav, pentru a se hrăni. Prezența acestui urs îi îngrijorează pe fermierii care au terenuri în zonă, temerea lor fiind că, la un moment dat, animalul i-ar putea ataca.

Pe de altă parte, urșii continuă să își facă simțită prezența și pe Drumul Poienii. Astfel, un urs a răsturnat o remorcă și a avariat o mașină.

De altfel, urșii merg frecvent în Poiana Brașov pentru a căuta hrană la tomberoanele unităților turistice din zonă. De cele mai multe ori, aceștia sunt alungați, iar în unele cazuri sunt tranchilizați și mutați în altă parte. Există și posibilitatea eutanasierii sau împușcării, însă anul acesta nu s-a recurs la această metodă pentru exemplare ajunse în interiorul localităților din județul Brașov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.