Zona metropolitană Brașov, parțial inclusă de Autoritatea pentru Reformă Feroviară în programul biletelor de tren metropolitane. Ce localități au fost omise

Sursa foto: you tube

Începând de sâmbătă, 13 iulie 2024, pe calea ferată din România sunt valabile primele bilete și abonamente metropolitane. Acestea sunt titlul de călătorie care, în zona metropolitană, sunt valabile pe cursele oricărui operator de transport feroviar, iar în primele 180 de zile pot fi achiziționate online, de pe platforma bilete.infofer.ro. De menționat că, în primă fază, nu vor fi puse în vânzare titluri de călătorie cu preț redus, pentru elevi, studenți și alte categorii de persoane stabilite prin lege.

Cu un bilet metropolitan, pasagerii nu vor mai aștepta un anumit tren la o anumită oră, ci se vor putea urca în primul tren care îi duce la destinație. Printr-un abonament metropolitan pe 3 ore, călătorii vor putea circula cu mai multe trenuri în acest interval, indiferent de operator. Prețul unui abonament metropolitan va fi între 10 și 12 lei pentru 3 ore, între 18 și 21 de lei pentru 24 de ore, iar cei care vor să circule toată luna cu astfel de abonamente vor plăti 260 de lei.

Conform anexelor la ordinul ordinul ministrului transporturilor și infrastructurii prin care sunt reglementate biletele și abonamentele metropolitane, în județul Brașov acestea vor fi valabile pe trei trasee: Brașov – Predeal – Codlea, Brașov – Cristian Hm și Brașov – Valea Homorod Hm.

În schimb, lipsesc localitățile Râșnov și Zărnești (de pe calea ferată Brașov – Zărnești), localitățile de pe calea ferată Brașov – Sighișoara (până la Feldioara), cele de pe ruta Brașov – Sfântu Gheorghe (până la Prejmer), dar și cele de pe traseul Brașov – Întorsura Buzăului (până la Budila).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.