Allen Coliban: Neîncrederea multora dintre brașoveni în cel care va veni la primărie din octombrie este justificată

Pentru prima dată după 1990, Braşovul a avut o direcție clară de dezvoltare în mandatul lui Allen Coliban. Respectul față de cetățenii brașoveni, de mediul înconjurător al orașului nostru și față de patrimoniul cultural-istoric moștenit au constituit bazele filosofiei de dezvoltare a Brașovului în timpul mandatului primarului Coliban. (*Articol al USR Brașov).

Dintr-un oraș poluat și cu o dezvoltare haotică, Brașovul a devenit în timpul administrației USR un oraș apreciat pentru modul în care-și rezolva problemele, multe dintre soluții fiind considerate modele de bune practici. Așadar, administrația USR a realizat proiecte prin care Brașovul să devină un oraș cu o calitate a vieții mai bună.

Odată cu schimbarea primarului din octombrie 2024, există temeri privind proiectele de dezvoltare a Brașovului, ținând cont că are o pasiune pentru betoane și blocuri lângă blocuri, fără respectarea normelor de urbanism și de bun simț, și că a negat problemele de mediu până în 2020.

Allen Coliban are mari îndoieli că Scripcaru vine la primărie pentru “a face” pentru Brașov și pentru brașoveni:

Scripcaru, cel care s-a prezentat în campanie ca cel care “face”, a demonstrat și în campanie, dar și imediat după alegeri, prin mesaje publice, că va fi mai degrabă preocupat să se răzbune, să blocheze și să facă după cum îl taie capul alături de partenerii lui de afaceri. Ceea ce a prezentat ca “program” sunt de fapt niște proiecte fanteziste care nu se vor realiza – tunel pe sub Tâmpa, pasaje peste căi ferate pe care le-a promis încă de prin 2008, străzi și giratorii suspendate. E clar că există o pasiune pentru betoane.

Pe de altă parte, se referă la proiectele verzi pe care le-am demarat și de care Brașovul are mare nevoie ca la o “flașnetă”. Ei bine, la momentul acesta, pare că viitorului primar îi e imposibil să înțeleagă vremurile pe care le trăim și care sunt așteptările de la un edil adaptat erei actuale”.

Primarul Allen Coliban a vorbit despre finanțările câștigate și-i cheamă pe brașoveni alături de el în demersul de a nu lăsa gașca lui Scripcaru să distrugă lucrurile bune făcute în ultimii patru ani:

Viitorul primar va găsi o primărie cu un buget dublu anual față de când a plecat, în 2020. Va găsi zeci de proiecte cu finanțări nerambursabile de sute de milioane de lei. Va găsi șantiere pentru care va avea nevoie de mulți metri de panglică pentru a inaugura investițiile pe care le-am pregătit. Va găsi mult mai multe șantiere de creșe și grădinițe decât a avut el în 16 ani cât a fost primar. Mă voi asigura că le va duce la bun sfârșit. Și sunt convins că vor fi alături de mine brașoveni mulți care vor avea același obiectiv în următorii 4 ani: să evalueze activitatea, să sancționeze derapajele care sigur vor exista. Și da, ne vom vedea în ședințele de Consiliul Local. Pe cât de mult a fugit el de dezbateri față în față în campanie, pe atât de multe dezbateri va avea în Consiliu. Cu mine și cu brașovenii.

*Articol al USR Brașov

1 Comentariu

  1. Bulangereală made USR , electoratul a decis și aici nu-i că la ,,curling” să frece pentru a-și atinge ținta… Așteptăm să-l vizităm pe vicele Coliban la biroul care și la amenajat la Cimitirul Central…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.