Brașovenii din Noua au scăpat de ursoaica cu un pui care intra în cartier. A fost prinsă și va fi eliberată departe de zonele locuite

După mai multe zile în care a ocolit cușca, ursoaica cu un pui care și-a făcut un obicei din a coborî în cartierul Noua, pentru a căuta hrană, a intrat în capcană. Anunțul capturării animalului a fost făcut marți seara de Primăria Brașov.

„În această seară membrii echipei de intervenție, constituită conform OUG 81/2021 (reprezentanți ai Primăriei – Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, medic veterinar, jandarmi și reprezentanți ai Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt) au capturat, în vederea relocării, exemplarele de urs femelă cu un pui, care au generat multiple alerte în zona Noua -Dârste în ultimele 2-3 săptămâni. La acțiunea de capturare au participat și reprezentanții Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură Marin Drăcea. În baza protocolului de colaborare încheiat cu Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt și cu Primăria Brașov, reprezentanții institutului au pus la dispoziție și au montat femelei un colar GPS pentru monitorizare”, a anunțat Primăria Brașov.

Ursoaica va fi eliberată într-o zonă cât mai îndepărtată de zonele locuite, iar traseul ei va fi urmărit cu ajutorul dispozitivului de monitorizare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.