Direcția Fiscală Brașov a impus noi reguli pentru cetățenii care vor să depună documente. Programarea online este obligatorie

Direcția Fiscală Brașov a anunțat că, începând cu 4 septembrie, preluarea fizică a documentelor de la contribuabili se va realiza numai pe baza unei programări on line, accesând site-ul Direcției Fiscale Brașov www.dfbv.ro.

Reprezentanții direcției a fost argumentat că măsura a fost luată pentru scurtarea timpului de așteptare la ghișeu, evitarea aglomerației și pentru o mai bună organizare a programului cu publicul.

„Din 4 septembrie, preluarea fizică a documentelor se va face numai cu programare, accesând site-ul www.dfbv.ro. Pentru persoanele fizice care se descurcă mai greu în mediul digital, punem la dispoziție un număr de telefon – 0268.474.440, interior 129, de asistență pentru programare on-line. Totodată, pentru situații speciale – inclusiv pentru viza necesară contractelor de vânzare-cumpărare a autovehiculelor, dacă nu există programare prealabilă –  vor exista două ghișee fără programare, în baza unui bon de ordine eliberat pe loc, în limita locurilor disponibile“, a explicat Sorin Puia, șef serviciu juridic Direcția Fiscală Brașov.

Regula este valabilă și pentru persoanele juridice

Programarea este netransmisibilă, individuală, corespunzătoare unui singur CNP. O programare şi timpul aferent unei programări sunt alocate unei singure persoane şi unei singure lucrări (dobândire auto/ radiere auto/ dobândire clădire+teren/ radiere clădire+teren etc.). În cadrul calendarului este permisă efectuarea unei singure rezervări, pentru un C.N.P., la o anumită dată/oră.

Persoanele fizice cu programare online vor avea la dispoziție trei ghișee pentru depunerea de documente, iar persoanele juridice (tot cu programare), două ghișee. Fluxul estimat este de aproximativ 120 de contribuabili persoane fizice și 80 de contribuabili persoane juridice pe zi. Durata medie estimată alocată unei persoane este de 12 minute. Lor li se adaugă cele 2 ghișee pentru persoane fizice fără programare, în baza unui bon de ordine eliberat pe loc, în limita locurilor disponibile.

Cu excepția contului de pe portalul www.brasovcity.ro, în care a fost deja realizată identificarea contribuabilului (și unde contribuabilul poate depune în continuare acte necesare și primi documentele solicitate de la Direcția Fiscală în format digital), prezența fizică a acestuia la Direcția Fiscală este necesară cel puțin o dată (fie la depunerea cererii, fie la preluarea documentului), conform prevederilor legale, pentru eliminarea riscurilor de fraudă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.