Incendii de vegetație pe bandă rulantă în județul Brașov. Au fost afectate zone împădurite, dar și alte terenuri

Județul Brașov a fost afectat de mai multe incendii de vegetație în ultimele zile, flăcările afectând atât zone împădurite, cât și terenuri agricole. Din fericire, acestea nu au afectat suprafețe mari, fiind lichidate într-un timp destul de scurt.

Astfel, în 20 august au fost înregistrate două incendii de vegetație. Unul a fost în Masivul Piatra Mare, care a fost lichidat după mai bine de 12 ore, cu ajutorul unui elicopter. Al doilea incendiu s-a produs între Codlea și Ghimbav, unde a luat foc vegetația de pe un teren agricol.

„Incendiul s-a produs în apropiere de DN1. Datorita vântului puternic, incendiul a cuprins aproximativ 12 hectare de miriște, cu posibilitatea de extindere spre cultura de porumb. A intervenit Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Codlea cu două autospeciale și Detașamentul 1 al ISU Brașov cu două autospeciale”, au precizat reprezentanții SVSU Codlea.

Ipoteza pompierilor codleni este că între Codlea și Ghimbav s-ar fi dat foc miriștii, o practică interzisă.

În 21 august a mai fost înregistrat un incendiu de vegetație în zona Dobrice, din Râșnov, într-o pădure de pini. Pompierii au intervenit intervin cu patru autospeciale de stingere și cu un număr de aproximativ 15 pompieri din cadrul ISU Brașov, 10 pompieri aparținând SVSU Râșnov și 10 lucrători de la
Ocolul Silvic Râșnov. Incendiul a afectat aproximativ 10.000 metri pătrați, iar misiunea a fost dificilă din cauza terenului accidentat și a faptului că vegetația era uscată și se aprindea foarte repede.

În cazul incendiilor din zonele împădurite nu au fost anunțate posibilele cauze.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.