Primăria Brașov a uitat de Republica Moldova. Ziua Națională a statului vecin nu a fost marcată prin aprinderea literelor de pe Tâmpa

La Brașov există tradiția marcării zilelor naționale prin iluminarea literelor de pe Tâmpa în culorile drapelului țării sărbătorite. Când a fost Ziua Națională a Ungariei, literele au fost iluminate în culorile roșu, alb, verde. Când a fost Ziua Națională a Ucrainei, literele au fost iluminate în culorile galben și albastru. Când a fost Ziua Națională a Greciei, literele au fost iluminate în culorile alb și albastru.

În 27 august a fost Ziua Națională a Republicii Moldova, însă aceasta nu a fost marcată prin aprinderea literelor de pe Tâmpa în culorile albastru, galben și roșu. De altfel, marcarea Zilei Naționale a Republicii Moldova prin aprinderea literelor de pe Tâmpa în culorile albastru, galben, roșu a mai fost „uitată” de municipalitatea brașoveană, argumentul autorităților locale fiind că nu a fost depusă o cerere în acest sens.

La 27 august 1991, republica Moldova și-a declarat independența față de URSS, prin Declarația de Independență a Republicii Moldova, adoptată de către Parlamentul Republicii Moldova. România a fost prima țară care a recunoscut independența și suveranitatea Republicii Moldova.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.