Spitalul pentru Copii Brașov, reabilitat cu „seriozitate elvețiană”. Contractul de lucrări a fost semnat miercuri

Președintele Consiliului Județean Brașov, Șerban Todorică, a semnat contractul de lucrări pentru eficientizarea energetică a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Brașov”, proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Valoarea totală a contractului este de 42.773.112 lei, durata de execuţie fiind de 18 luni de la emiterea ordinului de începere, iar lucrările sunt executate de Asocierea SC SSAB-AG SA (lider de asociere) – SC Audiotech Multimedia Group SRL.

Prin acest proiect va fi termoizolată clădirea, iar instalațiile interioare vor fi reabilitate. Lucrările se vor desfășura în condiții speciale, având în vedere că spitalul va trebui să funcționeze. De altfel, președintele Consiliului Județean Brașov le-a cerut constructorilor „seriozitate elvețiană”.

„Lucrările vor trebui realizate etapizat, dar cu încadrarea în termenul de finalizare impus de PNRR şi fără ca activitatea spitalicească să aibă de suferit. Reprezentantul firmei constructoare ne-a dat asigurări că va lua toate măsurile pentru a respecta cerinţele contractuale. În perioada imediat următoare, reprezentanţii constructorului, cei ai firmei de proiectare şi ai Consiliului Judeţean vor discuta la faţa locului modalitatea de organizare a şantierului şi pregătirea începerii lucrărilor”, a declarat ȘErban Todorică.

Finanţarea aprobată prin PNRR pentru eficientizarea energetică a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii este de 35.680.688,54 lei, diferenţa până la acoperirea valorii din contractul de lucrări urmând să fie suportată din bugetul propriu al judeţului Braşov. Imobilul spitalului a fost construit în perioada 1979-1984, are o suprafață desfășurată de 13.843 mp și nu mai corespundea de mult cerințelor actuale privind eficiența energetică și gestionarea energiei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.