Unii agenți economici din Poiana Brașov nu sunt interesați să țină urșii la distanță. Gunoiul este un „magnet” pentru animale

Raziile urșilor pe la hotelurile sau unitățile de alimentație publică din Poiana Brașov nu mai este o surpriză. Echipele de intervenție sunt chemate destul de des să alunge urșii care coboară în stațiune pentru a căuta mâncare în coșurile de gunoi. Iar „Oferta” este bogată și variată.

Problema este amplificată și de comportamentul unor agenți economici, care lasă gunoiul „la îndemâna urșilor” sau îl predau operatorului de salubritate foarte rar, pentru a-și scădea costurile.

De altfel, potrivit unor surse din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Brașov, pentru a limita coborârea urșilor în stațiune, ar trebui stabilit și aplicat un regulament pe care să îl respecte hotelurile și unitățile de alimentație publică din stațiune. Dar deocamdată nimeni nu pare interesat să pornească o astfel de procedură.

Conform datelor disponibile pe site-ul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, în cursul acestui an, în Poiana Brașov au fost opt intervenții, în cele mai multe cazuri fiind vorba de alungarea animalelor. De asemenea, un exemplar care mergea frecvent la una dintre unități a fost relocat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.