Studenții Universității Transilvania Brașov de la Blue Streamline, din nou campioni

Echipa Blue Streamline a Universității Transilvania din Brașov a câștigat miercuri seara competiția Formula Student Spain, desfășurată pe circuitul de Barcelona, unde, în mod tradițional, se desfășoară competițiile de Formula 1.

Este pentru a doua oară când studenții brașoveni se impun la competiția din Spania, una la care s-au înscris universități din toată lumea.

Cu un monopost construit de la zero de studenții brașoveni, echipa Universității Transilvania din Brașov a surclasat 47 de echipe.  Echipa brașoveană a lucrat timp de opt luni la monopostul cu care s-a prezentat pe circuitul din Spania, proiectul fiind apreciat din plin la finalul competiției.

Anul acesta, echipa participă la competiții cu trei monoposturi BS24 (realizat special pentru competițiile din 2024) şi alte două vehicule – BS16 și BS09, realizate anterior.

UPDATE:

La finalul competiției, profesorul coordonator al echipei Blue Steamline de la Universitatea Transilvania a amintit de munca depusă de studenții de la Brașov pentru aceste competiții:

„Performanța din 2024 nu este o întâmplare, ci doar confirmarea performanțelor din sezonul trecut, când am fost tripli campioni Fomula Student în trei competiții. Anul acesta studenții noștri și-au surclasat competitorii la problele de anduranță, eficiență și accelerație, probe la care BS24 a ieșit pe locul I, ceea ce i-a făcut campioni Formula Student Spain cu monopostul din 2024”, a declarat profesorul Mihai Comșiț.

După competiția din Spania, studenții brașoveni vor mai concura în Croaţia, Polonia şi, mai apoi, la Formula Student Balkans, T&T Karting Transilvania.

Competițiile Formula Student sunt concursuri care provoacă echipe de studenți să conceapă, să proiecteze, să producă, să dezvolte și să concureze cu mașini de curse mici, pe circuitele de Formula 1.

Fondată în 2008, BlueStreamline a fost inițiativa unui grup de studenți entuziaști de la Universitatea Transilvania din Brașov, cu scopul de a crea și dezvolta o mașină de curse pentru competițiile Formula Student. De atunci, echipa a crescut și s-a consolidat, obținând victorii notabile în competiții similare din Portugalia, Spania și România.

Echipa brașoveană, singura echipă din Europa care a participat la toate edițiile Formula Student Spain, beneficiază de sprijinul financiar al Universității Transilvania din Brașov și al unor firme private din Brașov, care încurajează astfel studenții să își materializeze ideile inovatoare.

1 Comentariu

  1. Ne mândrim cu ei,toți cei care îi cunoaștem și nu numai.
    Mă bucur ca nu au trecut neobservați.M-ar bucura și mai mult dacă și facultățile din care fac parte i-ar susține mai mult…
    Felicitări lor,profesorului îndrumător dar și părinților care îi susțin din toate punctele de vedere,atât material cât și emoțional.
    Mult succes mai departe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.