VIDEO. Ursoaica cu pui din Noua, o problemă mutată din loc în loc. A început să „își facă de cap” în Prahova

Capturată și relocată în 6 august, femela de urs cu un pui din cartierul Noua din Brașov nu a stat departe de zonele locuite de oameni. Ursoaica respectivă nu este la prima relocare. În cartierul din Brașov a ajuns după ce a fost capturată anul acesta, în luna iunie, din Predeal, a fost mutată în zona Pirușca, undeva la limita cu județul Prahova apoi a venit în cartierul Noua din Brașov.

A fost capturată pentru a doua oară, din Noua și mutată în pădure și a ajuns ulterior în județul Prahova.

Prima dată a ajuns în localitatea Slon. Apoi, printre altele, a atras atenția după ce a intrat în miezul zilei într-o păstrăvărie în Crazna și într-o volieră de porumbei din Cerașu.

Relocarea ursoaicei a fost făcută de Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt. Însă, a explicat directorul instituției, Dan Olteanu, aceasta este încă o situație prin care se demonstrează că, din păcate, relocarea nu este o soluție.

„Nu rezolvăm absolut nimic. Doar ne mințim. Relocarea nu este o soluție. Unii au dispărut de tot, alți s-au întors de unde au fost capturați sau au ajuns în alte localități”, a declarat Dan Olteanu.

Copiii nu mai ies seara, că le e frică

Urșii ce coboară în localități au ajuns să îi sperie pe oameni, care au început să se teamă să mai meargă seara pe stradă în cartierele din vecinătatea zonelor împădurite.

„În cartierul Noua, copiii nu mai prea ies seara să se joace, pentru că e pericol. În Șchei, copiii nu mai sunt lăsați să iasă seara pe stradă, pentru că nu este voie. Oamenilor le este frică să iasă pe Tâmpa și ne reclamă că nu se face nimic, că nu mai au curajul să meargă pe traseele montane”, a declarat Olteanu.

De aproape 5 ori mai mulți urși în Pădurile Brașovului

Conform estimărilor Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt, în Pădurile Brașovului, în primăvară a fost evaluat un număr de 71 de exemplare, iar între timp numărul a crescut până în jur de 100:

„Sunt de 4 – 5 ori mai mulți decât ar fi normal. În mod normal, ar trebui să fie 20 de exemplare”, a menționat Dan Olteanu.

Anul acesta, potrivit directorului Regiei Locale a Pădurilor Kronstadt, au fost relocați 4 urși, respectiv femela cu pui din Noua, unul din Bartolomeu, de pe strada Cărămidăriei, iar altul din zona sediului Direcției de Asistență Socială de pe strada Panselelor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.