Cristina Neagu se retrage din handbal. Fanii o pot vedea pentru ultima dată pe teren, într-un “tur de forţă” prin ţară

Cristina Neagu, de patru ori cea mai bună handbalistă a lumii, a anunțat că se va retrage definitiv la finalul sezonului. Anunţul a venit joi, chiar de la Cristina Neagu în cadrul Ştirilor PRO TV, moderate de Andreea Esca. Sportiva spune că va face un tur, prin ţară, şi va avea întâlniri cu fanii în mai multe oraşe din România.

“Am decis ca la finalul acestui sezon să mă retrag din activitate. Nu e o decizie peste noapte, am stat să aleg momentul potrivit. Nu există un singur motiv, sunt mai multe motive, nu vreau să fie o zi tristă din partea fanilor handbalului”, a spus Cristina Neagu (36 ani), care la finalul anului 2023 se retrăsese şi de la echipa naţională.

Întâlniri cu fanii, la fiecare meci

Pentru că vrea să lase în urmă momente memorabile, Cristina Neagu a anunţat că la fiecare meci pe care îl va juca în acest sezon, în deplasare şi la Bucureşti, vor avea loc întâlniri cu supoerterii, într-un “fan-corner”.

“Vreau să fac ceva special. O caravană, gândită de echipa de management, va merge în fiecare oraş, vom avea un loc special unde să mă văd cu fanii. Sunt 25 de ani de carieră, am trăit multe momente frumoase, m-am bucurat de trofeul Ligii Campionilor și când am jucat pentru echipa națională. Am avut multe momente grele din cauza accidentărilor”, a adăugat Neagu.

Cristina Neagu a fost desemnată de 4 ori cea mai bună handbalistă din lume (2010, 2015, 2016, 2018), cea mai bună tânără jucătoare din lume în 2009, MVP-ul și golgheterul Mondialului din 2015.

Cu 303 goluri, românca e cea mai bună marcatoare la Campionatele Europene, iar în scurt timp poate deveni și golgheterul all-time al Ligii Campionilor. Mai trebuie să înscrie de 6 ori până să egaleze borna de 1.141 stabilită de Jovanka Radicevic.

Cristina Neagu a condus naționala spre cele mai importante performanțe din era recentă: bronzul european din 2010, singura medalie continentală din palmaresul României, plus bronzul mondial din 2015, unde a dominat turneul.

În cariera sa, Cristina Neagu a jucat la HC Activ Ploiești, Rulmentul Brașov, Oltchim Rm. Vâlcea, Buducnost și CSM București

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.