FOTO. Asfalt prea subțire, beton crăpat și alte probleme, pe un drum județean de la Sânpetru proaspăt modernizat. Consiliul Județean Brașov nu a recepționat lucrările

Modernizat anul trecut, drumul județean DJ 113, care face legătura între Sânpetru și pavilionul de psihiatrie al Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie (fosta unitate de asistență medico – socială), nu a fost recepționat de Consiliul Județean Brașov după aproximativ un an de la finalizarea lucrărilor. Ba mai mult, administrația județeană brașoveană a comandat o expertiză pentru evalua calitatea lucrărilor, iar în funcție de rezultate, Consiliul Județean Brașov va stabili demersuri va face în continuare.

Situația a fost prezentată de vicepreședintele Consiliului Județean Brașov Szenner Zoltan, care a precizat în ultimul an a avut numeroase discuții cu firma care a realizat lucrările.

„La început (constructorul, n.r.) ne-a tratat cam de sus, pe un ton destul de ridicat, punând sub semnul întrebării dacă pregătirea noastră este suficientă pentru a contesta calitatea lucrărilor și a încercat să ne demonstreze că asfaltul, așa cum era, era în regulă. Adică albul e negrul iar negrul e alb. Sau dacă totuși vor fi probleme, atunci va remedia problemele în garanție, iar noi ar fi trebuit să avem încredere că dacă lucrările nu au fost realizate corespunzător pe parcursul execuției, atunci problemele vor fi remediate în garanție. Așa a tratat și reparațiile. A frezat și turnat un strat nou de asfalt, pe tronsonul pe care prin carotare s-a demonstrat că grosimea era necorespunzătoare, dar multe alte reparații le-a tratat cu superficialitate. De ex. într-o primă etapă rosturile le-a colmatat cu un mastic bituminos turnat pe suprafețe necurățate, pe care eu la o vizită ulterioară pe teren, l-am desprins cu mâna. Am avut mai multe întâlniri la fața locului și după fiecare se mai repara câte ceva, dar problemele nu au fost remediate în totalitate, iar problema asfaltului de pe tronsonul pe care nu fusese turnat din nou și prezenta degradări nu a fost remediată”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Brașov.

Ce probleme au fost constate la drum:

  • grosimea stratului de asfalt pe un tronson nu era corespunzătoare;
  • erau probleme cu asigurarea scurgerii apelor, erau fisuri necolmatate între partea carosabilă și acostament, respectiv între acostament și rigole/șanțurile pereate;
  • betonul turnat în timpanele podețelor prezenta crăpături, la fel și betonul de la acostamente prezenta exfolieri, crăpături și cedări locale;
  • suprafața asfaltului era poroasă, prezenta exfolieri, fisuri longitudinale pe axul drumului, era degradată deși drumul nu fusese încă nici măcar recepționat.

Lucrările la drumul care face legătura între Sânpetru și pavilionul de psihiatrie al Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie, cu o lungime de 2 km, au fost realizate de Fincodrum SRL. Contractul de lucrări, în valoare de 5,1 milioane de lei, a fost semnat în anul 2022.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.