Site icon

Noua sală de sport de la Școala Gimnazială nr. 2 din Brașov, în continuare cu lacătul pe ușă. Elevii vor face și anul acesta sport în sălile de clasă

Sala are şi tribune, pentru a găzdui competiţii de profil

Noua sală de sport de la Școala Gimnazială nr. 2 din Brașov, pentru care, de la bugetul local a fost plătită suma de 27 milioane de lei, rămâne cu lacătul pe ușă. În aceste condiții, în acest an școlar, elevii vor face sport în sălile de clasă, la fel cum se întâmplă de mulți ani.

Această sală a fost construită pentru gimnastica de performanță (în care să fie mutată activitatea din vechea sală de gimnastică amplasată tot în curtea acestei școli), iar în anul 2022, când lucrările erau aproape gata, profesorii și părinții s-au declarat nemulțumiți că aceasta nu este adaptată și pentru orele de sport ale elevilor.

În luna februarie a anului 2023, Consiliul Local Brașov a găsit o soluție de compromis, adoptând o hotărâre prin care sala de gimnastică urma să fie reconvertită temporar (jumătate pentru gimnastică, jumătate pentru orele de sport), vechea sală urma să fie demolată și să fie construită o nouă sală de sport doar pentru elevi (printr-un program al Companiei Naționale de Investiții). De asemenea, temporar, în curtea școlii ar fi urmat să fie amenajat, temporar, un balon. Planul nu a fost dus la îndeplinire, pentru că părinții au obținut în instanță anularea hotărârii de Consiliu Local, iar lucrurile s-au blocat în acest punct.

Deocamdată nu există nicio schimbare în ceea ce privește sălile de sport de la Școala Gimnazială Nr. 2. În acest moment nu putem demara nicio procedură nouă pentru amplasarea unui balon, pentru construirea unui noi săli de sport prin Compania Națională de Investiții și nici măcar nu putem adapta actuala sală nouă într-una în care să se poată desfășura atât activitatea de gimnastică, cât și orele de sport. Nu am obținut acordul Consiliului Local pentru amplasarea balonului, demolarea sălii vechi și nici pentru transformarea noii săli de gimnastică într-o sală mixtă, care să deservească ambele categorii, atât gimnaștii, cât și elevii de la această școală“, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, citat de Radio România Brașov FM.

Exit mobile version