Panda roșu, sărbătorit în 21 septembrie la Zoo Brașov

Grădina Zoologică Brașov sărbătorește sâmbătă, 21 septembrie 2024, Ziua Internațională Panda Roșu.  Peggy și Benjamin, cei doi panda roșu de la Zoo Brașov și singurii din țară, vor fi în centrul atenției în această zi specială. Organizat la inițiativa Red Panda Network, evenimentul este dedicat conștientizării protecției acestor mamifere unice și fascinante, aflate pe cale de dispariție.

Între orele 10.00 și 16.00 vizitatorii de toate vârstele sunt așteptați în zona adăpostului panda roșu pentru a-i întâlni pe Peggy și Benjamin, cele mai îndrăgite și adoptate animale de la zoo, dar și pentru a interacționa cu personalul zoologic, care va dezvălui aspecte fascinante din viața acestora.

Programul activităților este următorul:

  • 10.00 – 10.30: Deschiderea evenimentului. Specialiștii Grădinii Zoologice vor oferi informații generale despre viața lor, habitatul natural și comportamentele specifice.
  • 10.30 – 16.00: Ateliere, jocuri și concursuri create pentru toate vârstele cu scopul de a învăța despre importanța conservării naturii și protecția speciilor amenințate.

„Conform Red Panda Network în prezent, în libertate, mai există aproximativ 2.500 de exemplare, iar demersurile pentru conservarea acestei specii sunt cruciale pentru menținerea ecosistemelor montane din Himalaya și sud-vestul Chinei. Persoanele care doresc să se implice activ în protejarea acestei specii periclitate o pot face prin intermediul programului Adoptă la zoo, conservă în natură. Pentru mail multe detalii despre procedurile de adopții doritorii pot accesa pagina programului https://zoobrasov.ro/adoptie-panda-rosu/ , sau se pot adresa direct personalului zoo”, au precizat reprezentanții Grădinii Zoologice Brașov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.