PNL Brașov și-a stabilit capii de listă pentru alegerile parlamentare: Sebastian Rusu pentru Camera Deputaților și Mihail Veștea pentru Senat

Viceprimarul Brașovului Sebastian Rusu, care a obținut un mandat în Consiliul Local Brașov și în mandatul 2024 – 2028 ar putea renunța la administrația publică locală. El a fost desemnat de PNL Brașov drept „cap de listă” pentru Camera Deputaților și, mai mult ca sigur, va obține mandatul la alegerile parlamentare din 1 decembrie. În aceste condiții, după alegerile parlamentare el va trebui să aleagă între Consiliul Local Brașov și Camera Deputaților.

Decizia privind numirea lui drept cap de listă a fost luată de PNL Brașov joi seara, când au fost votați și următorii doi candidați pentru Camera Deputaților. Astfel, pe poziția a doua se clasează „veteranul” Gabriel Andronache, iar poziția a treia este ocupată de Mara Mareș, cea care a deschis lista PNL Brașov pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare din anul 2016.

În ceea ce privește lista pentru Senatul României, PNL Brașov a stabilit în ședința de joi seara doar primele două poziții, acestea urmând a fi ocupate de actualul senator Mihail Veștea (prima poziție) și de vicepreședintele Consiliului Județean Brașov Ciprian Sterpu (locul al doilea).

În legislatura 2020 – 2024, PNL a obținut trei mandate de deputat, respectiv Gabriel Andronache, Ionuț Banciu (înlocuit cu Cristina Vecerdi) și Dumitru Flucuș (mutat la AUR în anul 2022) și un mandat de senator, ocupat de Mihail Veștea.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.