Românii vor beneficia de salariul minim european. Măsura va intra în vigoare din anul 2025, anunță senatorul PSD Brașov Marius Dunca

Guvernul României a adoptat proiectul de lege care prevede implementarea salariului minim european în țară. Proiectul urmează să intre în dezbatere la Senat, reprezentând o etapă extrem de importantă în direcția echității sociale și economice.

Această lege va avea un efect benefic asupra angajaților din România, pentru că va conduce la o creștere a veniturilor celor care au salarii mici, susține senatorul brașovean Marius Dunca (PSD).

„PSD a susținut implementarea salariului minim european încă din faza dezbaterilor din Parlamentul European, iar astăzi vedem că această promisiune prinde contur. Este o măsură care va conduce la o împărțire mai justă a veniturilor între muncă și capital, protejând nivelul de trai al românilor și puterea de cumpărare a celor cu venituri mai mici,” a declarat senatorul Marius-Alexandru Dunca.

Potrivit Directivei europene 2020/0310/COD, toate statele membre ale Uniunii Europene, inclusiv România, trebuie să adopte noua legislație până la jumătatea lunii octombrie a acestui an.

„Prin acest proiect de lege, avem garanția că salariul minim european va deveni realitate din 2025, iar noul mecanism va asigura creșterea acestuia odată cu dezvoltarea economică a țării,” a adăugat senatorul brașovean.

Această măsură va asigura un salariu minim reprezentând aproximativ 50% din salariul mediu pe economie, conform recomandărilor Directivei Europene.

„Acest pas nu este doar unul tehnic, ci reprezintă o investiție în viitorul României și al cetățenilor săi. Prin protejarea puterii de cumpărare și stimularea creșterii economice, creăm premisele unui trai mai bun pentru toți românii,” a încheiat Marius Dunca.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.