Un complex eco-turistic de nișă va fi gata la Vama Buzăului in 2026. Cum va arăta noua mini-stațiune?

În stațiunea turistică de interes local va fi construită o mini-stațiune eco-turistică. Aceasta va fi construită de la zero, iar primarul comunei, Tiberiu Chirilaș, a anunțat că termenul de finalizare a lucrărilor este anul 2026.

Proiectul este pregătit de mai mulți ani, însă, a menționat edilul, etapa documentațiilor a durat foarte mult timp. De altfel, și în 30 septembrie, Consiliul Local Vama Buzăului a adoptat o hotărâre necesară implementării acestui proiect.

„Va fi o mini-stațiune, construită de la zero, pe o suprafață de 68 de hectare. Pentru început se vor construi bungaloguri mici, pentru două sau patru persoane. Ulterior, proiectul va intra în extindere și se vor realiza spații de cazare pentru grupuri mai mari. De asemenea, în proiect este prevăzută amenajarea unui lac și a altor funcțiuni”, a explicat primarul.

Acesta a menționat că proiectul este implementat printr-un parteneriat între autoritatea publică și un investitor privat.

„Noi am contribuit cu terenul, iar investitorul și-a asumat construirea spațiilor de cazare. Complexul va fi administrat de un operator privat renumit în Europa. În acest parteneriat, Comuna Vama Buzăului deține 10% din acțiuni”, încheiat primarul.

Complexul eco-turistic face parte din strategia de dezvoltare a comunei și va fi destinat, în principal, turiștilor iubitori de natură.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.