LOCALE 2020. Arhitectul Gabriela Micioiu propune dezvoltarea unui sistem informatic integrat pentru viitorul PUG al municipiului

Arhitectul Gabriela Micioiu, candidat la Consiliul Local Braşov, în echipa PMP, propune dezvoltarea unui sistem informatic integrat de tip GIS pentru viitorul Plan Urbanistic General (PUG) al municipiului Braşov, care să faciliteze şi să eficientizeze activitatea Primăriei în acest domeniu şi să dea o mai mare coerenţă şi corectitudine serviciilor urbanistice puse la dispoziţia cetăţenilor şi a dezvoltatorilor.

Propunerea arhitectului Gabriela Micioiu vine în condiţiile în care actualul Plan Urbanistic General al municipiului Braşov are ca termen de valabilitate anul 2021, iar un nou document care să reglementeze modul de dezvoltare al oraşului trebuie finalizat în următoarea perioadă.

De altfel, Gabriela Micioiu îşi arată disponibilitatea de a se implica în procesul de elaborare a Planului Urbanistic General al Braşovului, prin consiliere pro bono.

„Cunoscând Braşovul foarte bine, având în portofoliul de arhitect Planuri Urbanistice Zonale şi de Planuri Urbanistice de Detaliu pentru investiţii importante în municipiu – atât în domeniul rezidenţial cât şi pentru alte funcţiuni, cum sunt cele turistice, comerciale sau industriale – ca urbanist şi poate, viitor consilier local sunt pregătită să mă implic oferind consiliere, în elaborarea noului Plan Urbanistic General şi punându-mi la dispoziţie toate cunoştinţele din domeniul urbanismului. Este o experienţă acumulată de-a lungul a aproape 17 ani de activitate în domeniu, care consider că poate fi utilă în acest proces atât de important. Dincolo de elaborarea documentului în sine, o propunere pe care o susţin este aceea de a dezvolta un sistem GIS pentru viitorul plan, având ca scop eficientizarea serviciilor urbanistice şi o mai mare coerenţă a dezvoltărilor imobiliare în oraş”, a declarat arh. Gabriela Micioiu.

Planul Urbanistic General este un proiect care cuprinde reglementările şi regulamentul local de urbanism pentru întreg teritoriul administrativ al localităţii, atât în intravilan, cât şi în extravilan. PUG-ul stabileşte normele generale pe baza cărora se elaborează apoi, în detaliu, planurile urbanistice zonale şi cele de detaliu, la scară mai mică. Braşovul are nevoie cât mai repede de un nou PUG, în condiţiile în care actualul proiect a fost aprobat în anul 2011, prin HCL 144/2011. În ultimii ani, oraşul s-a dezvoltat prin extinderea mai multor cartiere şi apariţia unor funcţiuni noi, iar sunt reglementările PUZ-ului actual sunt considerate depășite de dinamica dezvoltării orașului.

„Ştim cu toţii că Braşovul are nevoie de un PUG nou, adaptat realităţilor de astăzi din municipiul şi întocmit de specialişti braşoveni, în strânsă colaborare cu Direcţia Arhitect Șef din cadrul Primăriei. Oraşul are nevoie de un PUG care să dea direcţia de dezvoltare pentru următorii 10 ani, prin stabilirea ca obiectiv principal, identificarea zonelor şi subzonelor în care ar trebui revizuite reglementările din planul anterior. Există în prezent o serie de reglementări şi regulamente urbanistice care nu mai corespund nevoilor de dezvoltare ale comunităţii, şi contextul asigurării unei dezvoltări durabile a municipiului Brașov. Avem nevoie de indicatori urbanistici atractivi, realişti şi adaptaţi zonelor, în același timp. Arhitectul Gabriela Micioiu este unul dintre acei specialişti care își pot aduce contribuţia la elaborarea noului PUG, iar experienţa de 17 ani în domeniu şi dorinţa de a se implica sunt două atuuri importante ce pot fi puse la dispoziţia comunităţii noastre”, a declarat viceprimarul Costel Mihai, candidat la Primăria municipiului Braşov.

1 Trackback / Pingback

  1. LOCALE 2020. Arhitectul Gabriela Micioiu propune dezvoltarea unui sistem informatic integrat pentru viitorul PUG al municipiului - NewsTimes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.