PMP propune un proiect de regenerare urbană pentru zona fostei cariere de piatră din Răcădău. Arh. Gabriela Micioiu: „Putem avea un amfiteatru natural spectaculos”

PMP propune un proiect de regenerare urbană pentru o parte din cartierul Răcădău, care, în urma unei amenajări să aibă o zonă ce poate găzdui activități culturale sau educaţionale în aer liber. Ideea îi aparține arhitectului Gabriela Micioiu, candidat la Consiliul Local Brașov, în echipa viceprimarului Costel Mihai și se referă la zona fostei cariere de piatră din Răcădău.

„Proiectul pe care îl propunem pentru cartierul Răcădău este unul de regenerare urbană a zonei de la fosta carieră de piatră, care poate fi folosită în beneficiul comunităţii, prin transformarea într-un amfiteatru natural. Acest amfiteatru, prin calităţile pe care le-ar avea, din punct de vedere al ansamblului natural şi al acusticii, poate găzdui evenimente culturale în aer liber, pe care astfel ne asigurăm că le aducem în faţa braşovenilor, chiar la ei în cartier”, a explicat arhitectul Gabriela Micioiu.

Un astfel de proiect vine să completeze o propunere mai veche a viceprimarului Costel Mihai, de a aduce arta şi cultura şi în cartierele Braşovului, cât mai aproape de copii şi tineri, prin intermediul unor „centre culturale” de cartier.

„Îmi doresc foarte mult să avem un oraş vibrant, cu artă şi cultură, cu evenimente atractive. Însă sunt conştient că în acest moment, majoritatea evenimentelor, a întrunirilor, a activităţilor de orice fel se desfăşoară în centru, în zona istorică. Propunerea mea este aceea de a aduce arta şi cultura în fiecare cartier şi de a avea în fiecare zonă a oraşului spaţii care poată oricând să găzduiască evenimente atractive pentru braşoveni. Proiectul de regenerare urbană a carierei din Răcădău, propus de arhitectul Gabriela Micioiu, este unul inedit şi consider că, pus în practică, ar aduce un plus întregului oraş, ar atrage atenţia si mai mult asupra potenţialului pe care îl are. Nu multe sunt locurile în România, unde există un asemenea amfiteatru natural, iar dacă o astfel de amenajare se poate face, merită să îi acordăm prioritate”, a declarat viceprimarul Costel Mihai, candidat al PMP la Primăria Braşov.

1 Trackback / Pingback

  1. PMP propune un proiect de regenerare urbană pentru zona fostei cariere de piatră din Răcădău. Arh. Gabriela Micioiu: „Putem avea un amfiteatru natural spectaculos” - NewsTimes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.