Vot fără emoții în Consiliul Local Brașov. Cei doi viceprimari și-au preluat atribuțiile

Începând de vineri, Consiliul Local este în formulă completă, după cu au depus jurământul și cei doi supleanți, desemnați în locul liberalilor Adrian Oprică și Alexandru Stănescu, dar și Flavia Boghiu (USR PLUS), care nu a putut depune jurământul la ședința de constituire.

Astfel, noii aleși locali liberali sunt Cristian Vieru și Pamela Diaconu.

După ce a fost completat Consiliul Local au fost anunțate propunerile pentru cei doi viceprimari: Flavia Boghiu de la USR PLUS și Sebastian Rusu de la PNL. PSD nu a făcut nici o nominalizare, iar reprezentantul partidului. Lucian Pătrașcu, a anunțat că cei patru social-democrați din legislativul local se vor abține de la vot. În aceste condiții, fiecare dintre cei doi viceprimari a obținut câte 23 de voturi „pentru” și nici unul împotrivă.

„Mulțumesc domnului primar Allen Coliban pentru propunere și colegilor consilieri pentru votul pe care mi l-au acordat astăzi. Votul pe care l-am primit de la dumneavoastră astăzi vine ca o completare a celui pe care ni l-a dat deja electoratul pe 27 septembrie și care în momentul de față ne responsabilizează să facem pentru Brașov tot ceea ce am promis că vom face, tot ceea ce stă în cunoștința și priceperea noastră, astfel încât locuitorii orașului Brașov să aibă o viață mai bună în urma mandatelor noastre. Intrăm într-un moment greu în primărie, din cauza crizei epidemiologice cu care ne confruntăm. Asta înseamnă că va trebui să fim cu atât mai responsabili, cu atât mai echilibrați, și suntem cu atât mai mult datori să facem tot ceea ce putem pentru a ajuta Brașovul să depășească această perioadă grea. Am încredere că în următorii patru ani vom lăsa deoparte orgoliile politice și vom face tot ceea ce ne stă în putere să venim cu cele mai bune soluții pentru brașovenii care ne-au ales. Vă mulțumesc și sper ca începutul mandatului, care, așa cum spuneam, este foarte greu, să ne călească într-un timp foarte scurt pentru misiunea pe care ne-am asumat-o. Mulțumesc foarte mult!“, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

La rândul său, noul viceprimar Senastian Rusu, a subliniat că va fi întotdeauna deschis față de colegii din Consiliul Local și de propunerile cu care aceștia vin: 

„Domnule primar, domnule președinte de ședință, stimați colegi consilieri locali, vă mulțumesc frumos pentru încrederea acordată și vă asigur că la mine veți găsi întotdeauna ușa deschisă pentru problemele pe care le aveți. Va trebui să facem cu toții echipă, să construim pentru binele brașovenilor. Mă bucură faptul că am deja o experiență dobândită în mandatul anterior de consilier local, o experiență care cu siguranță îmi este de folos. Brașovul are nevoie de proiecte, Brașovul are deja începute proiecte mari pe care trebuie să le continuăm și, desigur, vom dezvolta și proiecte viitoare. Important este să găsim consens, să fim constructivi și să reușim să trecem cu bine peste această perioadă dificilă. Am încredere că vom fi o echipă echilibrată și din partea colegilor PNL vă asigur de susținere și de profesionalism în tot ceea ce vom face. Vă mulțumesc frumos, ușa mea este deschisă atât pentru dumneavoastră, cât și pentru cetățeni și reprezentanți ai presei. Dumnezeu să ne ajute și să mergem înainte cu bine!“, a spus viceprimarul Sebastian Rusu.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.