Gafă a specialiștilor care lucrează la Planul Urbanistic General al Brașovului: Au încurcat orașele!

Primăria Brașov a lansat în dezbatere publică proiectul Planul Urbanistic General al municipiului, document în care sunt stabilite regulile urbanistice pentru următorii 10 ani. Documentația este realizată de Asocierea Synergetics SA și Quattro Design SRL, pe baza unui contract semnat în luna mai a anului 2020.

Chiar dacă au avut mult timp la dispoziție pentru a pregăti documentele, consultații au „scăpat” o mică eroare: au propus măsuri de protejare a patrimoniului din municipiul… Craiova.

Mai exact, în memoriul sinteză, este propusă ca măsură de protejare a patrimoniului construit și a patrimoniului arheologic:

„Realizarea de intervenții de punere în siguranță/conservare/restaurare a monumentelor istorice și a altor imobile cu valoare arhitecturală excepțională, foarte mare și mare amplasate în Zonele Protejate din teritoriul administrativ al Municipiului Craiova, în parteneriat cu proprietarii acestora”.

Cum a apărut această gafă?

Asocierea amintită a realizat și Planul Urbanistic General al Municipiului Craiova. Cel mai probabil, specialiştii companiilor asociate au folosit documentația pregătită pentru autoritățile locale din Craiova atunci când au elaborat memoriul de sinteză pentru Brașov și, din grabă sau neatenție (?), au uitat să înlocuiască orașul.

Rămâne de văzut, pe parcurs, dacă şi ce erori au mai făcut specialiştii angajaţi de Primăria Braşov, în pregătirea documentaţiei pentru noul PUG al oraşului, un document strategic pentru dezvoltarea vitoare a urbei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.