Arhitectul Mihai Sârbu, cetăţean de onoare al judeţului Braşov

Mihai Sârbu, arhitetul-şef al judeţului Braşov, a primit titlul de cetăţean de onoare al judeţului Braşov, ca o recunoaştere prefesionalismului de înaltă clasă şi a conduitei ireproşabile în întreaga carieră.

Arhitectul Mihai Sârbu s-a născut pe 30 mai 1953, iar în 1973 a absolvit Liceul de Arte Plastice din Cluj-Napoca. A urmat trei ani de studii la Facultatea de Arhitectură din cadrul Institutului Politehnic Cluj, după care alți trei ani, la Institutul de Arhitectură „Ion Mincu” București, pe care l-a absolvit în 1979.

A început activitatea de arhitect la Atelierul de Proiectare Județean Miercurea Ciuc, unde a lucrat până în 1983. Următorii trei ani a fost designer la IAR Ghimbav. Între anii 1987-1993 a lucrat  la Consiliul Popular și Consiliul Județean Brașov, ca inspector de specialitate, șef serviciu și director.

A urmat perioada anilor 1994-2001, în care a fost șef serviciu urbanism la SC Proiect Brașov SA și asociat unic la SC Dasaro SRL și la SC Agenția Sârbu SRL.

Din mai 2001, Mihai Sârbu este arhitect-șef la Consiliul Județean Brașov.

El coordonează activitățile de amenajare a teritoriului județului, de dezvoltare urbanistică a județului și a unităților administrativ-teritoriale componente. Îmbunătățirea continuă a aspectului localităților și încurajarea păstrării specificului valoros în materie de arhitectură în zonele protejate, cu valoare de monumente și situri istorice, precum și în ariile și zonele naturale protejate reprezintă o altă latură a activității sale. Totodată, el supervizează și îndrumă elaborarea planurilor de urbanism generale ale tuturor localităților, urmărind realizarea lor în cooperare cu autoritățile administrației publice locale.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.