Cea mai moderna baza de fizioterapie, la Caminul din Noua

Din luna mai se deschide baza de tratament a Căminului pentru Persoane Vârstnice de la Noua. Întregul cămin a fost reabilitat şi modernizat în ultimul an, printr-o investiţie în valoare de 3,243 milioane lei, finanţată prin Programul Operaţional Regional Axa I, cu cofinanţarea de 2% a primăriei Braşov.

Proiectul finanţat prin POR a avut două componente: izolarea termică a celor 7 clădiri ale căminului şi dotarea bazei de tratament. Pentru reamenajarea lui au lucrat firmele S.C. Energoconstruct 97 SRL, care a executat partea de construcţie (lucrări în valoare de 1,532 milioane lei) şi S.C. Liamed SRL, care a asigurat dotarea cu echipamente (valoare de 1,480 milioane lei).

[scrollGallery id=3]

Baza de tratament a căminului a fost dotată cu echipamente pentru bazinul de înot şi spaţiile conexe şi pentru cabinetele de fiziterapie şi kinetoterapie.
Anexele bazinului de înot au fost dotate cu:
– duş circular, duş scoţian, duş pentru hidromasaj tip Vichy
– cadă de masaj şi hidroterapie,
– lift hidraulic pentru acces în piscină pentru persoanele cu dizabilităţi;
– cadă galvanică cu patru celule, cadă galvanică pentru tot corpul;
– dezumidificatoare.

Sala de gimnastică a fost dotată cu:
– aparate pentru reeducarea mersului,
– aparate multifuncţionale pentru exerciţii de recuperare,
– bicicleta orizontală şi verticală,
– stepper pentru exerciţii de recuperare, spalier, bănci pentru gimnastică, mingi medicinale,

Cabinetele de kinetoterapie, cabinete de masaj, de recuperare sau băi de plante sunt dotate cu:
– aparate tratamente cu laserterapie, cu aerosoli, cu unde scurte,
– aparat magnetoterapie, electroterapie, aparat diapulse,
– aparat reeducare membre superioare/inferioare,
– aparat limfomasaj, aparat pentru tratamente crioterapie

4 Comentarii

 1. Buna ziua! am 77 de ani,pentru a ajunge la dumneavoasta ce trebue sa fac si care sunt costurile?
  Va multumesc!

 2. Pe net nu găsesc nici un număr de telefon pentru centrul Nouă. Am nevoie să o ajut pe mătușa mea este singura in Săcele iar eu sunt în București. Va rog mult. Mulțumim anticipat.

 3. Buna ziua.
  Nu exista numar de telefon din cauza faptului ca, dumneavoastra trebuie sa mergeti cu matusa la doctorul dumneaei de familie care, ii face o consultatie unde achita iar apoi doctorul de familie ii ofera o trimitere catre medicul specialist si odata ajunsi la medicul specialist urmeaza o noua consultatie la care achita din nou si apoi, medicul specialist este posibil sau nu sa, profeseze in acea baza de tratament aflata in cartierul noua din Brasov iar daca este nu, hotareste pentru matusa dumneavoastra daca, este caz in functie de afectiunile si gravitatea ce le are s.a pentru baza de tratament oferindu-i din nou trimitere catre acestia unde iarasi achita ori considera ca, baza din noua nu este la nivel si atunci va redirectioneaza in caz de este necesar la o, cu totul alta baza de tratament.
  Acesta reprezinta probabil cauza inexistentei numarului de contact asupra acelei baze de tratament.
  Desigur aveti la alegere si solutia prin care sa va „rupeti” cateva zile din capitala tarii si venii la matusa dumneavoastra cu care sa mergeti personal in acea baza de tratamanent si incerca sa gasiti pe careva acolo dar insa, eu sunt terapeut maseur nutritionist si am avut intentia sa ma angajez in acea baza de tratament din cartierul noua caci locuiesc in Brasov si-n punctul meu de vedere, batea vantu acolo ……… si nu era nimeni in zona altfel ca, m-am echipat strict pentru domiciliu si asta este cu, sanatatea.

 4. Buna ziua,
  Am 68 de ani,si as dorii sa fac gimnastica medicala si alte proceduri care mi le recomndati contra cost, mai am nevoie de trimitere de la medicul de familie?
  Doresc acest lucru pentru a face miscare asistata.
  Va nultumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.