Super-grupul new-yorkez Elevation lansează albumul „Mystery” pe scena Redutei

Depoul de Artă Urbană are marea onoare să prezinte publicului braşovean Duminică, 28 aprilie 2013 de la ora 19, unul din grupurile de vârf din jazzul american contemporan.După nenumărate turnee şi concerte de ambele părţi ale Atlanticului (inclusiv un concert sold out la ARCUB Bucureşti în Noiembrie 2011) grupul new-yorkez condus de muzicianul de jazz de origine română Lucian Ban lansează într-un turneu european albumul „Mystery” editat de prestigioasa casă de discuri americană Sunnyside Records.

 Alături de pianistul Lucian Ban trei dintre cele mai marcante personalități ale jazz-ului contemporan sunt reunite în grupul Elevation: Abraham Burton, Brad Jones, Nasheet Waits creează o muzică ce reinventează idiomul, un flux sonor ce coboară din marea tradiție a jazz-ului, dar se îndreaptă creativ spre viitor.
Ei reprezintă ”noul jazz” în forma sa cea mai spectaculoasă. Muzica grupului Elevation – pe care în curând o vor putea asculta și braşovenii – a fost apreciată de Time Out New York drept o mostră de ”jazz post-bop care se îndreaptă spre avangardă fără să piardă efervescența swing-ului”. Elevation a susținut de-a lungul anilor nenumărate concerte în lume, în Franța, Austria, Belgia, Germania, Olanda, dezvoltând un repertoriu ce s-a rafinat în timp, devenind un material ce impresionează prin originalitate și cucerește audiența prin incredibila creativitate a celor ce îl alcătuiesc.

BIletele s-au pus în vânzare la Centrul Cultural Reduta şi la Depoul de Artă Urbană

 

Despre muzicieni:
LUCIAN BAN a fost nominalizat de două ori în 2005 și 2006 la prestigiosul premiu ”Best European Jazz Musician”. Pianistul, liderul, compozitorul și aranjorul Lucian Ban este considerat parte din generația de interpreți și compozitori aflată în prim-planul jazz-ului modern contemporan la New York.  Ban conduce mai multe proiecte și scrie muzică inovatoare ce reinventează idiom-urile muzicii de jazz.  Compozițiile sale sunt interpretate și înregistrate și de alți muzicieni și ansambluri de jazz. A înregistrat până acum 8 albume sub nume personal, pentru case de discuri prestigioase, care s-au bucurat de recunoașterea criticii de specialitate. Susține în mod curent concerte și turnee cu diferitele sale proiecte în America și Europa.
www.lucianban.com

ABRAHAM BURTON a cântat în cariera sa de până acum cu Jackie Mclean, Art Taylor, Jimmie Smith, Winton Marsalis. Una dintre cele mai extravagante experiențe muzicale ale sale constă în grupul pe care l-a alcătuit împreună cu celebrii bateriștii Nashid Waits și Eric McPherson, împreună cu care a crescut, în Greenwich Village – un ”trio extravaganza”, cum a fost numit de presa de specialitate.  Interesant este că atât Nasheet Waits cât și Eric McPherson au făcut parte de-a lungul timpului, în diferite formule, din grupul Elevation.

NASHEET WAITS considerat unul dintre cei mai buni baterişti contemporani, s-a nascut în New York in 1971 şi este fiul celebrului baterist Freddie Waits, unul dintre marii baterişti ai anilor 60’ colaborator al lui Ella Fitzgerald, Sonny Rollins, Max Roach, McCoy Tuner şi mulţi alţii.  A studiat la Long Island Unversity şi percuţie în privat cu binecunoscutul Michael Carvin. Max Roach, alt important baterist din istoria jazz-ului, a fost şi primul care l-a angajat pe tânărul Nasheet şi i-a oferit vizibilitate internatională ca membru în renumitul ansamblu M’BOOM . Unul din marile momente pentru Nasheet Wiats a fost când parte din M’Boom a concertat alături de faimoşii Tony Williams şi Ginger Baker.
www.nasheetwaits.com

BRAD JONES a avut în cariera sa unele dintre cele mai ilustre colaborări muzicale: a înregistrat cu Elvin Jones, Ornete Coleman, Elvis Costello și Marc Ribo (împreună cu care a câștigat un Grammy penru Cel mai bun album de muzică latino – grupul Los Cubanos Postizos). Jones este considerat unul dintre marii contrabasiști de jazz ai momentului.
www.bassjones.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.