GSK renunţă la fabrica de medicamente de la Braşov!

GSK

GlaxoSmithKline (GSK) vrea să vândă fabrica sa din Braşov urmând ca, în cazul în care în urmatoarele şase luni nu va fi identificat niciun cumpărător, unitatea să fie închisă. Producţia va continua până la transferul tuturor produselor către alte fabrici, dar nu mai târziu de a doua jumătate a anului 2015.
Fabrica GSK, una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, are 243 de angajaţi la Brasov. Unitatea de la Braşov, în care s-au investit aproximativ 100 de milioane de dolari exporta peste 60% din producţie în 60 de state.

„GlaxoSmithKline (GSK) cu regret a decis ca fabrica din Braşov să iasă din reţeaua sa globală de producţie pentru formele solide orale, ca urmare a unei analize recent efectuate la nivelul reţelei sale de producţie a formelor solide orale. Decizia este determinată de supra-capacitatea de producţie actuală în reţeaua de producţie a companiei pentru formele solide orale”, se arată într-un comunicat al companiei.

GSK îşi argumentează decizia prin faptul că actuala capacitate a fabricii din Braşov nu este utilizata la maxim „şi, din păcate, nu exista nici un potenţial de creştere pe termen lung pentru ca alte produse sau volume să fie fabricate aici”.

În urmatoarele şase luni, GSK va cauta un „potenţial cumpărător cu regim tranzitoriu de producţie, care să permită, într-o perioadă scurtă de timp, transferul produselor sale către alte fabrici şi introducerea produselor cumparatorului în fabricaţie”.

„Dacă nu va fi identificat un cumpărător în această perioada, GSK, va începe, din păcate, procedurile de închidere a fabricii. Producţia va continua până la transferul tuturor produselor către alte fabrici, dar nu mai târziu de a doua jumătate a anului 2015”, potrivit sursei citate.

„Decizia nu are nicio legătura cu performanţa fabricii din Braşov şi nici nu este un semn al faptului ca GSK nu mai investeste în piaţa din România. Decizia vine ca urmare a unui val de patente expirate care a dus la un exces de capacitate privind formele solide orale. GSK ramane dedicata pieţei din România unde vom continua să fim un angajator important, cu peste 650 de angajaţi în diviziile farma şi distribuţie şi intenţionăm să investim în următorii 5 ani între 8 şi 10 milioane euro în cercetare şi dezvoltare”, spune Pascal Prigent, director general GSK Romania, citat în acest comunicat.

Fabrica de la Braşov a fost deschisă în urmă cu 20 de ani şi produce o gamă variată de medicamente de la tratamente HIV/SIDA,  medicamente pentru boli respiratorii, depresie şi răceala şi gripa/anti-inflamatorii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.