Parohia ortodoxă din Triaj riscă dosar penal

Parohia Ortodoxă din Triaj este cercetată pentru muncă la negru! Vânzătoarele de lumânări, femeile de serviciu şi alţi enoriaşi (în total 12 persoane) au fost descoperiţi de inspectorii de muncă lucrând fără forme legale.

În cadrul campaniei de prevenire a muncii fără forme legale, inspectorii de muncă braşoveni au făcut au ajuns luna trecută şi la Parohia Ortodoxă din Triaj. „Recolta” a fost una bogată: 12 lucrători „la negru”. Potrivit Codului muncii, primirea la muncă a mai mult de cinci persoane, fără a li se întocmi forme legale de angajare constituie infracţiune.  
„Pentru munca prestată, cele 12 persoane, printre care vânzătoarele de lumânări sau femeile de serviciu, erau plătite în baza unor convenţii civile, nerecunosute de legislaţia muncii”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Braşov, Dana Pascu. În aceste condiţii, explicat ea, „documentele întocmite de inspectorii de muncă au fost transmise Poliţiei Braşov, pentru continuarea cercetărilor, sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni prevăzute de Codul Muncii”. Totuşi, Dana Pascu a precizat că, după descoperirea celor 12 muncitori „la negru”, contabila parohiei a „promis că va intra în legalitate în ceea ce priveşte angajaţii în cauză. Ea a spus că nu cunoştea faptul că, de foarte mulţi ani, “convenţiile civile nu mai constituie o bază legală a raporturilor de muncă”. 

1 Trackback / Pingback

  1. Lol, biserica face evaziune de-a binelea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.